Více
    5.8 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Navštivte zábavní park Ferrari World v hlavním městě Spojených arabských emirátů

    Sníte o dobrodružství plném vzrušujících zážitků? Patříte k fanouškům formule 1? Posadit se do jednoho z těchto nadupaných strojů je jistě přáním každého milovníka adrenalinu. Pokud zároveň rádi cestujete, máme pro vás jedinečný tip. Navštivte zábavní park Ferrari World v hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nabízí nespočet aktivit určených nejen dospělým automobilovým nadšencům, ale celým rodinám.

    Zábava pro dospělé ve Ferrari World

    Nabídka s označením Fast Fan přináší řadu jízd pro ty, kdo chtějí zažít napětí a poznat, jaké je to být řidičem Scuderia Ferrari. Řadí se sem mj. proslulá Formula Rossa, nejrychlejší horská dráha na světě. Připoutejte se, nasaďte si ochranné brýle a připravte se na výstřel rychlostí 240 km/h za 4,9 sekund.

    Této horské dráze zdatně konkuruje Flying Aces coby dráha s nejvyšší smyčkou na světě. Ohromující je též atrakce Fiorano GT Challenge, jež návštěvníkům umožňuje projet se ve vozech napodobujících legendární Ferrari F430 Spider na okruhu inspirovaném skutečnými GT závodišti.

    U horských drah ale zábava nekončí! Užít si můžete i závod na okruhu Yas Marina. Scuderia Challenge je atrakce, při níž si vyzkoušíte realistický simulátor F1. Chopte se volantu a zajeďte nejlepší čas!

    Ferrari World myslí i na rodiny s dětmi

    Ferrari World umí zabavit děti a příznivce klidnějších aktivit stejně dobře jako vyznavače adrenalinových sportů. V sekci Family Fun naleznete Junior GT, startovací bod pro vaše natěšené potomky. Nechte je zhlédnout vzdělávací film a proškolit odborníky, poté je vpusťte za volant vozu 430 GT Spider. Pohled na to, jak sviští po dráze v autíčku zábavné velikosti, vás potěší i rozesměje.

    Rodinám je určena i atrakce Tyre Twist, založená na tradiční jízdě v čajových šálcích. Naskočte do vozíku ve tvaru velké pneumatiky F1 a zakuste zběsilé otáčení!

    Existuje něco zábavnějšího? Možná novinka Benno’s Great Race! Prožijte jízdu plnou interaktivních výzev a speciálních efektů. Pomozte Bennovi vyhrát jeho velký závod a pak si konečně dopřejte něco klidnějšího.

    Prozkoumejte miniaturní Itálii prostřednictvím Bell’Italia. Nasedněte do malého Ferrari 250 California a podnikněte cestu kolem slavných památek i proslulých závodních míst. Prohlédněte si třeba závodní okruh v Monze nebo Benátky. Zajímavostí je, že Bell’Italia zobrazuje přes 40 000 ručně zasazených drobných stromků.

    Občerstvení ve Ferrari World

    Náročné dovádění jednoho unaví a pořádně vyhladoví! Ferrari World má k dispozici pět restaurací, kde nabízí jídlo v italském stylu a příjemnou atmosféru.

    Vstupné a otevírací doba zábavního světa Ferrari World

    Do Ferrari Worldu lze zakoupit buď celodenní lístek, nebo vstupenku do dvou parků, která současně umožňuje navštívit aquapark Yas Waterworld. Vstupenky se dělí na bronzové, stříbrné a zlaté.

    Bronze je základní, stojí 275 emirátských dirhamů (AED) pro dospělého návštěvníka a 230 pro dítě. Při aktuálním kurzu lze 1 AED přepočítat přibližně na 6,94 Kč. Dospělý tedy zaplatí cca 1908 Kč, dítě pak 1596 Kč. Aktuální směnný kurz si raději vždy zkontrolujte.

    Se stříbrným lístkem získáte možnost třikrát předběhnout ve frontách u atrakcí. Také dostanete slevový voucher v hodnotě 20 AED na zboží z obchodu se suvenýry. Lístek Silver pro dospělého stojí 360 AED (asi 2498 Kč), pro dítě 305 AED (2116 Kč).

    Zlatý lístek umožňuje držiteli předbíhat ve frontách vždy, čímž dotyčný získá i možnost vybrat si na atrakci nejlepší místo k sezení. Kromě toho obdrží slevový voucher do obchodu v ceně 30 AED. Lístek Gold se dá koupit za 525 AED (asi 3643 Kč). Dětská varianta stojí 445 AED (3088 Kč).

    Ferrari World má otevřeno po celý týden od 11:00 do 20:00.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.