Více
    13.6 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Navštivte poklidné Antsirabe na Madagaskaru

    Madagaskar je známý svými endemickými druhy divoké přírody, jako jsou lemuři a orchideje. Antsirabe, město vzdálené 169 km od hlavního města Antananarivo, nemá ani husté lesy, ani nijak zvlášť endemická zvířata, ale je magnetem pro lidi, kteří hledají klidné a inspirativní místo k návštěvě.

    Město lze celkem pohodlně prozkoumat pěšky, na pousse-pousse (rikše poháněné lidskou silou) nebo na kole. Toto jsou nejlepší věci, které stojí za to vidět a dělat v Antsirabe na Madagaskaru.

    Katolická katedrála v Antsirabe

    Katedrála Notre Dame de la Salette rozhodně stojí za návštěvu. Nachází se v centru města a je první svého druhu, která byla na Madagaskaru postavena na začátku 20. století. Je přístupná veřejnosti, návštěvníci se mohou posadit mezi lavice a ztratit se v zářivě modrém stropě, který se tyčí nad hlavou a spojuje se s podlahou prostřednictvím zlatavých sloupů a barevných vitráží.

    Město (léčivých) vod

    Prohlédněte si hotel Thermes. Tento starý a okouzlující hotel v koloniálním stylu, který se nachází před lázněmi, má fascinující historii. Bydlela v něm marocká královská rodina, když byl Mohammed V. (dědeček současného krále Mohammeda VI.) v roce 1954 vyhoštěn ze své země. Díky architektuře ve stylu francouzského baroka a působivé zahradě si návštěvníci budou připadat jako na procházce historií.

    Elegantní železniční stanice

    Přestože vlaková síť přestala fungovat již v 90. letech, nádraží stále zůstává. Na rozdíl od většiny ostatních nádraží v Antananarivu se uvnitř nenacházejí žádné obchody. Tato budova je navštěvována především kvůli své koloniální architektuře a zůstává symbolem Antsirabe.

    Zajděte na pivo

    Pokud máte rádi pivo, zejména malgašské pivo Tři koně (THB je nejoblíbenějším pivem v zemi), pak se v Antsirabe nachází hlavní pivovar (STAR), kam je možné si naplánovat bezplatné prohlídky. Každá návštěva trvá až 90 minut a umožní vám zjistit, jak se pivo kvasí, stáčí do lahví a expeduje. Doporučujeme rezervaci předem.

    Jezero Andraikiba

    Madagaskarská jezera jsou známá tím, že jsou neuvěřitelně krásná, a to zejména ta v Antsirabe. Jezero Andraikiba vás nezklame. Hledáte možnost projížďky na koni kolem jezera? Andraikiba je to pravé místo. Jezero nabízí také okouzlující výhled při plavbě na plachetnici. Za pěší turistikou vyrazte k smaragdově zelenému jezeru Tritriva, obklopeného borovicemi. Nachází se asi 15 kilometrů od Antsirabe.

    Na kole do Betafa

    Jednou z nejlepších věcí, která se pojí s návštěvou Antsirabe, je blízkost města Betafo, které leží 22 kilometrů západně. Stojí za to ho prozkoumat, pokud chcete objevit kráterové jezero Tatamarina, tři kopce Javoko, první luteránský kostel, zelená (nebo žlutá) rýžová pole, řeky… Příjemné zážitky vám mohou nabídnout také termální lázně Andranomafana. Betafo je také známé svými řeřichovými lívanci, místně nazývanými „mofo anana“.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.