Více
    7.4 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Piráti i mořské želvy: Proč alespoň jedenkrát za život navštívit Bahamy

    Pro mnoho lidí jsou zlaté pláže a azurová voda dostatečným důvodem k návštěvě Baham. Najdete tu však mnohem více. 700 ostrovů je domovem národních parků, turistických stezek a některých z nejlepších míst pro potápění na světě.

    Lodí můžete prozkoumat 700 ostrovů a cayes

    S více než 700 ostrovy a cayes se Bahamy nejlépe prozkoumávají lodí. Pokud máte zkušenosti s plachtěním, můžete si pronajmout jachtu. Nedaleké oblasti Treasure, Green Turtle, Man-O-War a Elbow Cays jsou poseté chráněnými kotvišti a plážemi bez lidí. Případně se připojte k jednodenní plavbě – výlety z Nassau na neobydlený ostrov Sandy Toes Rose Island patří mezi velmi oblíbené.

    Noční život od západu do východu slunce

    Elegantní koktejlové podniky, řemeslné pivovary a noční kluby, které se zavírají za úsvitu. To vše je v nabídce nočního života na Bahamách. Popíjejte charakteristický koktejl Pineapple Passion pod lustrovým stropem baru Sea Glass, objednejte si lokálně vyrobené pivo v Pirate Republic a pak vyměňte pití za tanec v nočním klubu Aura o rozloze 836 metrů čtverečních.

    Ráj pro potápěče

    Na Bahamách nebudou potápěči vědět, co dříve. V zemi se nachází bariérový útes Andros, jeden z největších bariérových útesů na světě. I zde lze objevit vraky podmořských lodí, například Theo’s Wreck, nákladní loď potopenou u pobřeží Grand Bahama. Navíc se vody hemží životem. Potkejte mořské koníky, rejnoky či želvy. Odvážnější potápěči mohou také zamířit na Tiger Beach, hodinu jízdy lodí z West Endu na Grand Bahamě, na ponory se žraloky tygřími.

    Jeden z největších podvodních jeskynních systémů na světě

    Národní park Lucayan, který se rozkládá na 40 akrech na jižním pobřeží Grand Bahama, byl vytvořen, aby chránil jeden z největších podvodních jeskynních systémů na světě. Dvě z jeskyní můžete navštívit pěšky – Ben’s Cave s přátelskými netopýry a Burial Mound Cave, kde kdysi žili nejstarší obyvatelé ostrova. Jinde je park mozaikou mangrovových porostů a dřevěných chodníků, které vedou dolů na pláž Gold Rock – nespoutaný pás zářivě bílého písku.

    Po stopách pirátů v Nassau

    Historie Nassau je komplikovanější než telenovela. Hlavní město Baham, založené v roce 1670, bylo kdysi baštou pirátů. Ponořte se do jeho pirátské historie na několika místech. Nachází se zde pevnost Fort Fincastle, která byla postavena na ochranu ostrova před piráty v roce 1793, a Queen’s Staircase, 31 metrů dlouhé schodiště, které bylo navrženo tak, aby umožňovalo rychlý přístup do pevnosti. Rodiny potěší také interaktivní muzeum Pirates of Nassau.

    Více než 2000 pláží

    Ostrovy lemuje více než 2000 pláží. Pokud hledáte pásy písku se vším vybavením, zamiřte na Cable, Junkanoo nebo Cabbage Beach v Nassau. Pokud dáváte přednost nespoutanosti, zkuste French Leave nebo Taino Beach na Eleuthera. Pro něco trochu jiného se vydejte do Love Beaches na Long Islandu, kde korál dává písku růžový odstín.

    Pochutnejte si na čerstvých mořských plodech

    Jídlo hraje v životě místních obrovskou roli. Vody jsou plné mořských plodů, jako je humr skalní, chňapal a kanic, zatímco na souši rostou čerstvá rajčata, feferonky, mango a avokádo. Chcete-li ochutnat pravou bahamskou kuchyni, vydejte se do Fish Fry strip na Arawak Cay v Nassau. Zde si můžete dopřát národní jídla, jako jsou lasturové lívanečky, spolu s horami rýže a hrášku.

    Vystoupejte na nejvyšší kopec

    Mount Alvernia je s nadmořskou výškou 63 metrů nejvyšším kopcem na Bahamách. Hora je korunována kamennou poustevnou, postavenou římskokatolickým knězem v roce 1939 jako útočiště před zbytkem světa. Následujte pěší stezku do svahu a navštivte budovu s věží. Jakmile dorazíte na vrchol, budete odměněni úžasnými výhledy na Cat Island a vzdálený Atlantský oceán.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.