Více
    20.4 C
    Czech
    Pondělí 29. dubna 2024

    5 měst, kde se nejlépe najíte

    Ochutnávání tradičních jídel různých zemí, ale i gastro turistika za vyhlášenými podniky. Jídlo prostě dnes neodmyslitelně k cestování patří. Ve kterých městech se najíte nejlépe?

    Řím, Itálie

    Vždy stejně živý, ať už ve dne nebo v noci, Řím vás zve k objevování mnoha rafinovaných a příjemných věcí Hlavní město Itálie zaujímá první místo v žebříčku nejlepších míst k jídlu na světě. Podle serveru TripAdvisor je to proto, že si zde můžete vychutnat některá z nejpamátnějších jídel svého života, ať už jde o čerstvé těstoviny, šťavnaté smažené artyčoky nebo křehký guláš z volské oháňky. Řím je město, které žije a dýchá dobrým jídlem. Ať už hledáte dobré tradiční italské jídlo, nebo chcete poznat jedinečné chutě hlavního města, nikdy vám nedojdou možnosti.

    Londýn, Velká Británie

    Britské hlavní město má talent: vždy vás překvapí. Od jedné návštěvy ke druhé ho nepoznáte. Hlavní město Anglie a Spojeného království, o kterém bychom mohli povídat hodiny… Londýn je metaforou pro míšení kultur a kulturu míšení. Není možné zde promarnit ani vteřinu. Je toho tolik k dělání a vidění, že i pro ty, kteří zde žijí, je tempo hektické. To platí i pro ochutnávání. Narazíte tu na jeden z nejpestřejších výběrů kuchyní a jídel z celého světa.

    Paříž, Francie

    Paříž nejlépe poznáte, když se při procházce jejími předměstími vydáte za nosem. V zemi sýrů a vína dokážete ocenit její rozmanité vůně a chutě, i když neumíte jazyk. Od časných ranních hodin se pařížské ulice zaplní lahodnými vůněmi: horkého chleba, croissantů a kávy. Podél širokých bulvárů Paříže se linou lákavé vůně z mnoha stánků. Zastavují u nich místní spěchající do práce. Nádherné vůně, čokoládové i kořeněné, ucítíte z nových cukráren na přívětivých náměstích.

    Dubaj, Spojené arabské emiráty

    Během několika málo let se Dubaj stala destinací, kterou musíte navštívit. Toto město Spojených arabských emirátů, v němž se snoubí modernost, luxus a tradice, symbolizuje nový arabský sen. O návštěvníky je zde dobře postaráno. Největší hotelové řetězce zde nyní mají své zastoupení, stejně jako hvězdní šéfkuchaři. Dubaj okouzluje a přitahuje talenty všeho druhu. Stále je to však město Blízkého východu, kde se můžete procházet po súcích, obdivovat mešity, užívat si klidu pouště nebo relaxovat v lázních.

    Barcelona, Španělsko

    Barcelona, elegantní a uvolněná. Toto město si dokázalo zachovat své dědictví a zároveň se proměnilo. Prozkoumáte jeho historické, barevné ulice plné květinářství, výstav, malířů, hudebníků, obřích soch a řady kaváren a restaurací. Vaše chuťové buňky ohromí množství tapas barů, které jsou skutečnou barcelonskou institucí a ideální příležitostí k přátelskému posezení se Španěly v kteroukoli denní dobu.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.