Více
    7.4 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Bělostné pláže a bohatý podmořský život: Prozkoumejte slavný ostrov Nosy Be a jeho sousedy

    Madagaskar je známý svou rozmanitou a jedinečnou divokou přírodou. Ale když se podíváte za jeho pobřeží, najdete celý další svět, který můžete prozkoumat.

    Malý ostrůvek na severozápadě Madagaskaru, Nosy Be a jeho okolní ostrovy jsou známé svou velkolepou podmořskou biodiverzitou.

    Nosy Be

    Na Nosy Be můžete šnorchlovat s mořskými želvami a ohroženými žraloky velrybími, užít si potápění na světové úrovni a od června dokonce vidět hostující keporkaky. Vody mají teplotu 25–30 stupňů Celsia v závislosti na ročním období. Neuvěřitelný mořský život z něj dělají ráj pro potápěče a nadšence vodních sportů.

    Nosy Tsarabanjina

    Nosy Tsarabanjina je hůře dostupný a dražší než ostatní ostrovy v okolí Nosy Be. Je odlehlým soukromým ostrovem pro cestovatele, kteří hledají luxus o samotě. Cesta lodí z Nosy Be trvá přibližně dvě hodiny, nebo si můžete rezervovat soukromé charterové letadlo. Užijte si nedotčené pláže, šnorchlování a potápění.

    Nosy Sakatia

    Nosy Sakatia, která je jen krátkou jízdou lodí z Nosy Be, má svůj vlastní útes, kde se můžete šnorchlovat s možností vidět některou z místní velké populace zelených želv. Sakatia Lodge, která byla otevřena v roce 2006, nabízí také „fluoro“ potápění. Jde o unikátní a relativně novou formu nočního potápění, kde mají potápěči speciální svítilny s modrým světlem a maskovací filtry, které jim umožňují vidět podmořský svět ve velkolepé fluorescenci.

    Nosy Iranja

    Nosy Iranja se skládá ze dvou ostrovů – Iranja Be a menšího Iranja Kely – spojených písčitým valem o délce přibližně 1,5 kilometrů, který můžete při odlivu přejít pěšky. Iranja je známá svými nedotčenými plážemi a hnízdícími želvami. Jednodenní výlety obvykle zahrnují oběd, šnorchlování a koupání.

    Nosy Vorona

    Můžete si pronajmout ostrov Nosy Vorona (včetně vily, soukromé pláže, personálu a lodí) až pro 12 osob. Mezi aktivity na ostrově patří šnorchlování, rybaření, výlety na kánoích a plavby na katamaránu, stejně jako výlety na další blízké ostrovy.

    Nosy Komba

    Tropický ostrov Nosy Komba (také známý jako Nosy Ambariovato), který se nachází mezi Nosy Be a pevninou Madagaskaru, je pokryt hustým lesem a poskytuje domov obrovskému množství divoké zvěře. Je oblíbeným výletem z Nosy Be. Na prohlídce ostrova uvidíte mnoho divokých zvířat včetně lemurů, gekonů, želv a chameleonů.

    Nosy Tanikely

    Mnoho jednodenních výletů do Nosy Komba bude zahrnovat také krátkou návštěvu Nosy Tanikely, která leží 10 kilometrů západně. Na kombinované prohlídce dvou ostrovů si dáte grilovaný oběd na Tanikely s trochou času na prozkoumání ostrova, šnorchlování v chráněné mořské rezervaci a výstup na vrchol majáku.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.