Více
    13.6 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    8 důvodů, proč byste měli navštívit karibskou Anguillu

    Ostrov Anguilla je typickým karibským rájem. Křídově bílé pláže s tyrkysovými mělčinami, plážové bary lemované palmami a rumové punče podávané v ledových kokosových skořápkách.

    Neuvěřitelně dokonalé pláže, jako je Rendezvous Bay a Shoal Bay nastavují standardy krásy v celém Karibiku. Tento rajský ostrov má svůj vlastní charakter, od zábavných plážových barů až po dobré jídlo a příležitosti k potápění u vraků lodí. Můžete šnorchlovat vedle želv nebo pádlovat svou vlastní trasu na kajaku se skleněným dnem pod hvězdnou oblohou.

    Pláže jsou perfektní

    Idylické pláže Anguilly jsou jako obrázky ze spořičů obrazovky. Největším hitem je Rendevous Bay, široký srpek bílého písku a tyrkysové Karibské moře na západní straně ostrova s výhledem na St Martin. Shoal Bay je další místní ikonou, která nabízí ještě více z palety oslnivě bílého písku a kobaltových vod na Anguille. Celoroční pěkné počasí umožňuje užívat si kteroukoli z 33 veřejných pláží ostrova.

    Výborná kuchyně

    Měli jste někdy Johnnyho dort? Na Anguille je oblíbeným zdrojem sacharidů. Je to pikantní příloha, kterou najdete na svém talíři s grilovaným masem nebo dokonce humrem. Každý den se ocitnete v některém z četných plážových barů, ale Anguilla má také skvělé restaurace, které patří k nejlepším v Karibiku.

    Meads Bay je domovem jedněch z nejuznávanějších restaurací, například Blanchard’s a Jacala. Předkrmy, jako je lasturové ceviche, následuje pečený hřbet z tuňáka teriyaki s karamelizovaným, restovaným jitrocelem.

    Ideální místo pro vodní sporty

    Pláže nabízejí všechny vodní sporty, které vás jen napadnou, včetně kiteboardingu, paddleboardingu a windsurfingu (prosinec až březen jsou hlavními měsíci). Nenechte si ujít noční jízdu na kajaku se skleněným dnem se světly, která osvětlují dno oceánu. Potápění nebo šnorchlování ve vodách hemžících se tropickými rybami, rejnoky a mořskými želvami je kouzelný způsob, jak strávit den. Nebo podnikněte ponor s průvodcem k vrakům lodí, z nichž největší se jmenuje Sarah.

    Historie ostrova

    Odpočiňte si od ležení na pláži a přijděte se po stezce Anguilla Heritage Trail s vlastním průvodcem. Vede návštěvníky po místech historického a kulturního významu. Uvidíte například bývalou soudní budovu a ruiny ponurého vězení, solná jezírka a přírodní jeskyně, nemluvě o muzeu národního dědictví ostrova.

    Ráj pro milovníky sportu

    Oblíbenou hrou na Anguille je kriket. Místní tým Anguilla XI sídlí v parku Jamese Ronalda Webstera v hlavním městě. Existuje také silná kultura závodů na plachetnicích. Po návratu na suchou zemi se na plochém terénu ostrova můžete zúčastnit závodu v silniční cyklistice. Rostoucí popularitu zažívá ragby.

    Pěší turistika

    Crocus Hill, nejvyšší bod na Anguille, měří 73 metrů. Patří mezi nejoblíbenější turistické cíle ostrova a je v pohodlném dosahu hlavního města The Valley. Dokonce i v menších výškách si zde můžete užít různé drsné túry a procházky po pláži, jako je stezka Limestone Bay o délce 7,2 kilometru. Chcete-li ze svých zážitků vytěžit maximum, podívejte se na Anguilla National Trust, který nabízí túry a stezky s průvodcem všech obtížností.

    Výlety plachetnicí na opuštěné pláže

    Vydejte se na rybářské lodi z Crocus Bay, abyste dosáhli romantické Little Bay, nejlepšího místa pro šnorchlování. Skalnaté výběžky nabízejí možnost plavat s mořskými želvami vybaveni pouze maskou a ploutvemi.

    Krátký výlet lodí ze Sandy Ground vás zase dopraví na úchvatně krásné neobydlené ostrovy Prickly Pear Cays nebo Sandy Island Cay. Jsou to takové pusté ostrovy, na kterých by vám nevadilo na nějakou dobu uvíznout.

    Noční život

    Noční žvot n aAnguille je přesně takový, v jaký byste doufali na ostrově plném plážových barů. Zvuky reggae, calypso a soca se linou ze všech koutů. Navštivte například oblíbený Sunshine Shack v zátoce Rendezvous či větší Gwen’s Reggae Grill, jasně žlutou budovu přímo na Shoal Bay. Majitel funky baru Dune Preserve, Bankie Banx, je místní legendou nočního života. Je také zakladatelem mimořádně úspěšného každoročního reggae festivalu Moonsplash.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.