Více
    0.8 C
    Czech
    Pátek 26. dubna 2024

    Jak co nejlépe využít delší stopover v Dauhá

    Dauhá není jen přestupní stanice. Bohatá kultura, rozmanitá umělecká scéna a prvotřídní restaurace stojí za to, abyste si na město vyhradili pár dní. Jak nejlépe využít delší zastávku mezi lety?

    Mezipřistání nemusí být dlouhé a nepohodlné čekání v odletové hale a špatné jídlo na letišti. Pokud máte šanci, naplánujte si na dlouhé cestě stopover v Dauhá alespoň na dva dny. Je tu co objevovat, od neskutečných pouštních krajin, moderní architektury a některých z nejlepších obchodů a restaurací v Kataru.

    Den 1

    Zachyťte východ slunce nad městem z horkovzdušného balónu. Budete klouzat kolem výškových budov West Bay a kochat se úžasnými výhledy na město, jak se přelévá do pouště. Zpátky na pevné zemi si vychutnejte klidnou snídani na Pearl-Qatar, umělém ostrově. Dejte si kávu pod širým nebem, vedle kanálů v benátském stylu a pěkných pastelových fasád v Qanat Quartier.

    Po snídani se vydejte do Porto Arábie, abyste prozkoumali butiky, které lemují okraj vody. Vraťte se na oběd do West Bay, kde najdete spoustu restaurací se skvělým výhledem na město.

    Odpoledne prozkoumejte bohatou uměleckou scénu Dauhá – městské sbírky historického a současného arabského umění nemají v regionu konkurenci. Začněte v Muzeu islámského umění, kde můžete vidět exponáty jako jsou korány ze sedmého století a složité koberce ze 16. století. Pokud máte chuť na něco modernějšího, vydejte se do Mathaf: Arab Museum of Modern Art, které oslavuje rozmanitost umění vytvořeného napříč regionem a arabskou diasporou ve 20. a 21. století.

    Jakmile slunce začne zapadat, přesuňte se na Souq Waqif. Večer ožívá, kavárny a restaurace bzučí katarskými rodinami a skupinami přítel. Je to nejlepší místo ve městě, kde si můžete dát blízkovýchodní jídlo.

    Den 2

    Vstaňte brzy a zažijte jeden z katarských přírodních divů na poklidném výletu na kajaku mangrovovými porosty kousek za městem. Ráno je nejlepší čas na prohlídku, protože stěhovaví ptáci, kteří obývají křehký ekosystém – včetně volavek, kormoránů a plameňáků – jsou nejaktivnější.

    Neměli byste opustit Dauhá bez prohlídky Národního muzea Kataru. Samotná budova je architektonickým zázrakem. Stavbu podobnou vesmírné lodi navrhl francouzský architekt Jean Nouvel. Byla postavena kolem části původního a krásně zrestaurovaného paláce šejka Abdullaha bin Jassima Al Thaniho.

    Dozvíte se tu o historii města, krajině poloostrova, kultuře země i tradicích starých generace, jako je například lov perel.

    Odtud je to 10 minut taxíkem do centra Msheireb. Najdete tu fascinující bezplatná muzea, butiky a některé z nejlepších kaváren a pekáren ve městě.

    Nákupní centra v Kataru zůstávají otevřena dlouho do noci, takže večer je nejlepší čas na nákupy. Obchody v Mall of Qatar – největším ve městě – jsou směsí regionálních a mezinárodních značek. Plus tu najdete nespočet restaurací, kaváren a živá představení v obrovském centrálním atriu.

    Den 3

    Máte-li čas ještě něco vtěsnat do dalšího dne, nechte město za sebou a užijte si den uprostřed velkolepé a neskutečné pouštní krajiny Kataru. Existuje spousta výletů, které kombinují aktivity, jako je jízda na velbloudech, surfování na dunách nebo návštěva beduínského kempu.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.