Více
    3.3 C
    Czech
    Pátek 26. dubna 2024

    Pět evropských měst, kde si užijete noční život na maximum

    Jsou místa proslavená svými večírky. Mezi ně patří například Amsterdam. Jenže místní noční scéna už začíná být za hranou nejen pro úřady, ale i mnoho návštěvníků. Kam jinam se v Evropě vydat za zábavou?

    Amsterdam nedávno zahájil kampaň, která odrazuje hlučné turisty od návštěvy. Město je zaplaveno cestovateli, kteří chtějí využít jeho mírných protidrogových zákonů a notoricky známé čtvrti červených luceren. A místní úřady proti nim začaly zasahovat. Pokud vás zrovna Amsterdam neláká, existuje spousta měst, která netrpí davy opilých turistů.

    Zde je několik alternativních evropských měst pro rušnou noc bez potíží.

    Pivo a margarity v Haagu

    Haag, často nespravedlivě přezdívaný nejnudnější město Nizozemska, má překvapivě živou a pestrou klubovou scénu. Je to jen rychlá jízda vlakem z Amsterdamu, takže ideální alternativa, pokud chcete na večer uniknout davům v hlavním městě.

    Mezi zdobenými renesančními paláci v centru Haagu najdete útulné kavárny, koktejlové bary a hudební podniky. Vyzkoušejte De Gekke Geit na jam sessions, specializovaný pivní bar De Paas a margarity na střešní terase Bleyenbergu.

    Střešní bary a západy slunce v Lisabonu

    Hlavní město Portugalska plné kopců, elegantních bulvárů a jemných dlaždic je jedním z nejlepších měst v Evropě pro nóbl noc. Zapomeňte na podpatky, protože jeho nejstrmější uličky vás odmění panoramatickými terasami, kde můžete popíjet pivo a pozorovat západ slunce.

    Vyzkoušejte Miradouro Portas do Sol s výhledem na červené střechy čtvrti Alfama nebo Miradouro da Graça s výhledem až na moře. Pokračujte vzhůru ke střešním barům Lost in, Hotel Mundial a Topo Bar. Bouřlivější noční život najdete ve stísněných barech a klubech ve čtvrti Bairro Alto. Ale toulat se historickou čtvrtí Alfama je lepší pro atmosféru a poslech živé hudby.

    Ruiny barů a vína v Budapešti

    Maďarské hlavní město má pestrý noční život překypující kulturou. Navzdory tomu, že jsou přezdívány ‚ruin bars‘, noc v nejslavnějších budapešťských klubech nemusí skončit chaoticky. Tyto podniky se nacházejí v městské židovské čtvrti a získaly své přezdívky tím, že byly umístěny v opuštěných budovách plných recyklovaného nábytku. Szimpla Kert je nejznámější z nich. Během dne funguje také jako kavárna a trh pro místní produkty.

    Pokud hledáte uhlazenější výzdobu, město je plné elegantních vináren. Jsou skvělou příležitostí, jak se dozvědět o rozvíjející se vinařské scéně v zemi.

    Cenově dostupné ubytování a živá hudba v Madridu

    Hlavní město Španělska přitahuje turisty milující noční život bary stejně sofistikovanými jako jeho barokní budovy a umělecké sbírky. Hudba a pití jdou na legendární madridské klubové scéně ruku v ruce. S podniky, které se nezavírají, dokud nevyjde slunce, si můžete dát na čas.

    Vydejte se do Barbary Ann a popíjejte koktejly pod obrazy Davida Bowieho a Blondie, do Toni2 pro klavírní hudbu nebo do koncertního sálu El Sol pro začínající umělce.

    Vodka a drag show v Krakově

    Centrum Krakova je plné sklepních barů a pivních zahrádek, kde si můžete užít noc. Staré Město má spoustu atmosférických míst: Vzdělávejte se o vodce v malém Wódka Cafe Bar, protančete celou noc v gay baru Lindo nebo zajděte do retro baru Mr Black Cocktail Bar.

    Pokud se chcete vyhnout rozlučkám se svobodou a podobným šíleným mejdanům, vydejte se do čtvrti Kazimierz. Temně osvětlená Alchemia je skvělá pro pivo a živou hudbu, zatímco Moon Shisha Bar je tajným doupětem pro kuřáky. Vydejte se do Klubu Kabaret na taneční show nebo do Zoo Klubu. A pokud potřebujete pozdní svačinku, polská pizza vám pomůže.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.