Více
    3.3 C
    Czech
    Pátek 26. dubna 2024

    Plovoucí umění i prapodivné hodiny. Co navštívit v Rize

    Riga je pravděpodobně nejživější město v pobaltských státech a je zde spousta věcí, které můžete vidět i dělat.

    Bez ohledu na to, kdo jste a co máte rádi, váš výlet do Rigy si rozhodně užijete, pokud navštívíte tyto atrakce.

    Lotyšské etnografické muzeum v přírodě

    Lidé, kteří mají rádi venkov a historii, si tento skanzen určitě zamilují. Návštěva je také skvělou příležitostí seznámit se s lotyšskými tradicemi a každodenním životem lotyšských rolníků a vesničanů.

    Zoo v Rize

    Každý, kdo má rád zvířata, musí navštívit ZOO v Rize a setkat se se stovkami různých tvorů od tygrů přes lvy až po plameňáky. Vstupné stojí pouhých šest eur, takže vaše peněženka trpět nebude.

    Katedrála Narození Páně

    Katedrála Narození Páně byla během první světové války přeměněna z pravoslavné na luteránskou, ale po válce se vrátila zpět na pravoslavnou. Toto ohromující architektonické mistrovské dílo je bezesporu místem, které v Rize musíte navštívit, určitě vás ohromí.

    Muzeum motorových vozidel v Rize

    Muzeum motorů v Rize má více než 100 historických automobilů a motocyklů. Každý fanoušek auto-moto si musí najít čas na návštěvu tohoto místa a dozvědět se více o historii vozidel v pobaltských státech.

    Staré město v Rize

    Staré město Rigy je součástí seznamu světového dědictví UNESCO a je bezpochyby nejkrásnější částí Rigy. Musíte ho navštívit, abyste se dozvěděli vše o lotyšské kultuře, viděli jedinečnou architekturu a ocenili historii země.

    Lotyšské národní divadlo

    Lotyšské národní divadlo je největším divadlem v zemi. Bylo postaveno v letech 1899-1902. Konají se zde některé z nejvýznamnějších kulturních akcí, ale i když je navštívíte v klidných hodinách, budete ohromeni dechberoucí krásou samotné budovy.

    Památník svobody

    Pokud jsou Američané hrdí na Sochu svobody, pak mají Lotyši svůj Památník svobody. Tento obrovský 42 metrů vysoký monument je ikonickým symbolem Lotyšska. Byl postaven na počest vojáků, kteří zemřeli během lotyšské války za nezávislost v letech 1918-1920.

    Hudebníci města Brémy

    Brémští hudebníci jsou svéráznou sochou z legendární pohádky. Nachází se na Starém Městě v Rize a je jedním z nejturističtějších míst, protože sem lidé přicházejí vyprávět svým dětem krásné příběhy a pořizovat fotografie.

    Pērkons Saule Daugava

    Toto místo je povinnost pro lidi, kteří mají rádi pouliční umění. Pērkons Saule Daugava je největší graffiti v pobaltských státech, které vytvořili slavní lotyšští pouliční umělci Rudens Stencil a Kiwie. Na výrobu tohoto graffiti o rozloze 800 metrů čtverečních bylo použito více než 1500 sprejů!

    Skyline Bar

    Skyline Bar je ideálním místem, kde si lidé mohou dát drink a prohlédnout si Rigu z výšky. Je to jeden z nejkrásnějších barů v Rize, takže pokud chcete mít romantický večer, nezapomeňte si rezervovat stůl pár dní předem.

    Noass

    Noass je moderní kulturní centrum, které se nachází na plovoucích plošinách v řece Daugava. Vstup je zdarma a je zde k vidění spousta krásných exponátů. V Noass se také koná spousta kulturních akcí. Navíc získáte jako bonus nejlepší panoramatické výhledy na Rigu, takže si nezapomeňte přibalit fotoaparát.

    Kostel svatého Petra

    Kostel svatého Petra je pravděpodobně nejikoničtějším kostelem v Rize, který se hrdě tyčí u řeky Daugava od roku 1209. Dokonce je možné vystoupat až na vrchol věže a užít si krásný výhled z výšky.

    Hodiny Laima

    Laima Clock se nachází v blízkosti Památníku svobody a jsou rozhodně jedním z nejdůležitějších míst v Rize. Před mnoha lety to bylo místo setkávání párů, takže má stále velmi romantickou atmosféru.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.