Více
    13.6 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Jedna z nejoblíbenějších italských destinací získá v létě vlastní letiště

    Letiště Salerno Costa d’Amalfi se dočká modernizace a otevře se jako komerční letiště s lety již v červenci 2024. Bude tak mnohem snazší navštívit ikonické barevné domky pobřeží Amalfi.

    Pastelově zbarvené vesničky a útesy terasovitě porostlé citronovými háji na italském pobřeží Amalfi přilákají ročně asi pět milionů turistů.

    Ale zatímco pobřeží je snové, cesta k němu nikoli. Nejjednodušší způsob, jak se dostat do měst, jako je Amalfi a Positano, je přiletět na letiště v Neapoli. Pak se musíte časově náročnou kombinací vlaků a autobusů dostat do cílové destinace.

    Cestující jistě potěší, že se do regionu zapsaného na seznamu UNESCO letos dostanou snadněji. O otevření nového letiště informoval server Euronews.

    Letiště Salerno Costa d’Amalfi se dočká modernizace a otevře se jako komerční letiště, na které se začne létat již v červenci 2024.

    Jak se dostat na pobřeží Amalfi

    Letos se cestující budou moci na pobřeží Amalfi dostat přes nově otevřený dopravní uzel.

    Letiště Salerno Costa d’Amalfi se nachází 45 kilometrů jihovýchodně od města Amalfi. Je také vzdáleno 21 kilometrů od Salerna, které v současnosti slouží jako další vstupní bod na pobřeží, kam návštěvníci přijíždějí vlakem a přestupují na místní autobusy.

    Letiště bylo postaveno v roce 1926 a v průběhu let sloužilo jako vojenské letiště, letecká škola, hasičské středisko a soukromé letiště.

    V roce 2007 byly provedeny úpravy, které umožnily otevření letiště pro komerční lety, ale v roce 2016 bylo letiště zcela uzavřeno.

    Nyní se Salerno Costa d’Amalfi od léta letošního roku opět otevře mezinárodním službám. Byla prodloužena vzletová a přistávací dráha a probíhají práce na novém terminálu pro cestující, který bude dokončen do roku 2027.

    Jaké letecké společnosti budou létat na pobřeží Amalfi?

    Dne 11. července zahájí komerční lety z letiště Salerno Costa d’Amalfi španělská nízkonákladová letecká společnost Volotea.

    Společnost již oznámila čtyři linky spojující pobřeží s Cagliari, Veronou a Catanií v Itálii a Nantes ve Francii. Lety do Nantes a Cagliari budou zahájeny v červenci, do Verony a Catanie v září.

    Podle úřadů bude rozvoj pokračovat až do roku 2043, kdy by letiště mělo odbavit přibližně šest milionů cestujících ročně.

    Projekt vítají podnikatelé v oblasti cestovního ruchu a pohostinství podél pobřeží, ale existují také obavy z dopadu rostoucího počtu návštěvníků na infrastrukturu a přírodní prostředí v oblasti.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.