Více
    6.9 C
    Czech
    Sobota 20. dubna 2024

    Egypt: Nejlepší věci, které můžete dělat a vidět v Sharm El-Sheikh

    Do roku 1968 byl Sharm El-Sheikh jen klidnou rybářskou komunitou. Ale v posledních letech se stal jedním z nejoblíbenějších egyptských plážových letovisek. Co zde můžete podnikat?

    Vedro v létě, zatímco v zimě příjemně teplo, Sharm El-Sheikh zůstává předním turistickým místem na Sinajském poloostrově.

    Vychutnejte si kávu v kavárně Farsha

    Není to jen kavárna, ale tento podnik je zázrakem funky designu, který se atraktivně rozlévá na různých úrovních. S barevnými pruhovanými polštáři na podlaze, beduínskými stany a houpajícími se červenými a žlutými lampami, které za soumraku svítí. Toto není místo pro rychlý drink. Jakmile dorazíte do Farsha Cafe a uvidíte třpytivý výhled na oceán, nebudete chtít odejít. Takže se spokojte s kávou, pár koktejly a možná aromatickou vodní dýmkou. To by vás mělo přenést z líného odpoledního lenošení do plného nočního hýření, zatímco se atmosféra proměňuje a vibrace pulzují.

    Potápění na pláži Farsha

    Teplé a čisté vody u pobřeží Sharm El-Sheikh jsou hlavním lákadlem pro potápěče z celého světa. Rudé moře je karnevalem mihotavého exotického mořského života, od barevných klaunů (ano, našli jste Nema) po pomalu plující rejnoky a svíjející se úhoře. Mělké vody jsou vhodné i pro začátečníky. Zkušení potápěči sestupují k úžasným starým vrakům lodí.

    Windsurfing v zátoce Nabq

    Sharm El-Sheikh je na mapě světového potápění, ale kombinace silného větru a jinak mírných mořských podmínek dělá z Rudého moře místo, kde si můžete vyzkoušet windsurfing. Zátoka Nabq na severním konci letoviska je místem, kam zamířit. Laguna s klidnou vodou, oddělená od otevřeného moře přírodním útesem, je rozlehlá a mělká, takže je ideální pro začátečníky. Až budete zkušenější a zrychlíte, je čas vydat se za útes, abyste viděli, jak si poradíte na malých vlnách.

    Den v Naama Bay

    Zátoka Naama, plná hotelů pro všechny rozpočty a potápěčských center pro všechny schopnosti, nemá problém přilákat davy turistů. Je to přírodní zátoka na Sinajském poloostrově, kde je kromě potápění spousta příležitostí ke šnorchlování i plavání. Ne, že byste museli být závislí na aktivitě, abyste si to užili. Místo je jako stvořené pro slunce milující a zábavu hledající plážové povaleče.

    Návštěva mešity Al-Mustafa

    Všechny ty tyčící se věže a kopule připomínají pohádku. Jedná se o nejdramatičtější kulturní památku, kterou můžete v plážovém Sharmu navštívit. Tato stavba stála více než 30 milionů liber a byla dokončena teprve v roce 2008. Impozantní ve dne, po setmění je magicky osvětlena galaxií žárovek. Pokud chcete vstoupit do této muslimské instituce, nezapomeňte se vhodně obléct.

    Procházka Nebeskou katedrálou

    Koptové jsou ortodoxní křesťané Egypta. Tvoří zhruba 10 procent populace národa, i když nejméně milion dalších věřících je rozptýleno po celém světě. Víra má svůj původ někde kolem poloviny prvního století před naším letopočtem, poté, co evangelista Marek navštívil Egypt. Nebeský kostel, dokončený v roce 2010, je nejnovější a největší koptský kostel v Sharmu. Budete dojati složitými biblickými freskami a pokud natáhnete krk dostatečně daleko, uvidíte Apokalypsu svatého Jana apoštola, umělecké dílo ve výškách stropu.

    Užijte si Star Gazer Night

    Břišní tance, jízda na velbloudu, pečení chleba s beduínskými kmeny. Tato exkurze je čistou tradicí a zavede vás do kopců, kde budete pozorovat západ slunce nad obzorem pouště Sinaj. Čeká vás večeře formou bufetu a uhlíky z ohnivé spirály ohně stoupající k noční obloze. Nejúžasnějším okamžikem je příležitost nahlédnout do dalekohledu na hvězdy vzdálené světelné roky, když vám místní astronom vypráví vše o záhadách galaxie.

    Projděte se starou tržnicí

    Seberte odvahu a vyrazte na starý trh Sharm El-Sheikh, který se rozkládá kolem nádherné mešity Al-Mustafa. Smlouvání je hra a místní ji milují. Je tu opravdu o co smlouvat, od typických suvenýrů a beduínských řemesel až po velký výběr koženého zboží. Máte hlad? Ochutnejte některé ze skvělých egyptských pouličních jídel, jako je koshari – zdravá směs cizrny, těstovin, smažené cibule a pikantní rajčatové omáčky na lůžku z rýže a hnědé čočky. A trh je zdaleka nejlepší místo, kde to vyzkoušet.

    Sledujte nás na sítích

    Od Dolomit po Sicílii: Nejlepší gurmánská místa v neprobádané Itálii

    Ať už milujete slané pochoutky, jako jsou arancini či čerstvé těstoviny, nebo máte raději sladkosti, méně prozkoumané italské destinace nabízejí nečekané kulinářské zážitky. Kam se za nimi vydat?

    Největší evropské destinace pro „konopnou turistiku“

    Konopí je ve skutečnosti v řadě evropských zemí legální. Většinou je však k dispozici pouze pro lékařské použití nebo je dekriminalizováno pro osobní potřebu. Které země jsou známé pro tzv. „konopnou turistiku“?

    Od Dolomit po Sicílii: Nejlepší gurmánská místa v neprobádané Itálii

    Ať už milujete slané pochoutky, jako jsou arancini či čerstvé těstoviny, nebo máte raději sladkosti, méně prozkoumané italské destinace nabízejí nečekané kulinářské zážitky. Kam se za nimi vydat?

    Největší evropské destinace pro „konopnou turistiku“

    Konopí je ve skutečnosti v řadě evropských zemí legální. Většinou je však k dispozici pouze pro lékařské použití nebo je dekriminalizováno pro osobní potřebu. Které země jsou známé pro tzv. „konopnou turistiku“?