Více
    10.8 C
    Czech
    Úterý 23. dubna 2024

    Cesta německého sládka za americkým snem. Prohlédněte si jeho hrad

    Tento velkolepý gotický pivovar vyrábí oblíbený zlatý mok již více než sto let. Muzeum v bývalém paláci poctivě zkoumá fenomén amerického snu prostřednictvím německého imigranta.

    Oficiálně se jmenuje Christian Heurich House. Mnohem více lidí ho však zná pod jménem „„The Brewmaster’s Castle“ neboli Sládkův hrad. Kdysi byl domovem jednoho z největších zaměstnavatelů ve Washingtonu D.C. Dnes nadále slouží jako jedno z největších míst v celé zemi, kde si můžete dát pivo.

    Bohatství pocházející z piva

    Gotická budova postavená v 90. letech 19. století evropským sládkem Christianem Heurichem vznikla původně jako pivovarníkův velkolepý palác. Heurich přišel do USA v roce 1866. Pivo vařil už od dětství, toto umění se naučil od svého otce. Jakmile dorazil do Ameriky, vrhl se do budování impéria na vaření piva. Na místě, kde dnes stojí Kennedy Center, vytvořil masivní ohnivzdorný pivovar, který mohl vyrobit přes 500 000 barelů ročně. Stal se tak druhým největším zaměstnavatelem v DC, zastíněným pouze samotnou vládou.

    S využitím bohatství ze svého pivovarnictví postavil Heurich se svou druhou manželkou velkolepý dům. Nechal se inspirovat propracovanými viktoriánskými trendy z konce 19. století, s kamennými oblouky a vysokou věží tyčící se nad zbytkem třípatrového domu na jedné straně. Heurich žil v propracovaném paláci až do své smrti v roce 1945. Zemřel v požehnaném věku 102 let. Pivovarská společnost Christian Heurich Brewing Company byla zavřena o zhruba deset let později.

    Moderní vybavení včetně protipožární ochrany

    Dům je nejzachovalejším příkladem románské obytné architektury ve městě Richardsonian a jeden z nejvýznamnějších interiérů v DC. Sídlo zahrnovalo mnoho technologických vylepšení, včetně kovových trubek, elektrického osvětlení, poplašných zařízení proti vloupání a „protipožární ochrany“. Vnitřní výzdobu a zařízení vytvořilo mnoho německo-amerických řemeslníků. Dům zůstal v rodině až do roku 1956, kdy byl odkázán místnímu Historickému spolku. V roce 2003 dům koupila rodinná nezisková organizace a přeměnila ho na muzeum.

    Heurichův dům má tak druhý život jako národní historická památka. První dvě patra zůstala zachována, stejně tak i duch pivovarnictví, který vedl ke stavbě domu. V prostoru se konají pravidelné pivní akce jako Oktoberfesty a měsíční ochutnávka piva s názvem „Historie a chmel“, kde si návštěvníci mohou dát pivo a přitom si prohlížet dostupné prostory v domě.

    Interdisciplinární přístup muzea spojuje návštěvníky s jedinečnou minulostí DC a ilustruje, jak aplikovatelná jsou témata z Heurichova života pro současný život. Aby bylo dosaženo posledně uvedeného cíle, muzeum pokračuje v kulturních a podnikatelských aktivitách rodiny Heurichových tím, že podporuje místní malé podniky, řemeslníky a výrobce piva prostřednictvím inovativních programů.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Od Dolomit po Sicílii: Nejlepší gurmánská místa v neprobádané Itálii

    Ať už milujete slané pochoutky, jako jsou arancini či čerstvé těstoviny, nebo máte raději sladkosti, méně prozkoumané italské destinace nabízejí nečekané kulinářské zážitky. Kam se za nimi vydat?

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Od Dolomit po Sicílii: Nejlepší gurmánská místa v neprobádané Itálii

    Ať už milujete slané pochoutky, jako jsou arancini či čerstvé těstoviny, nebo máte raději sladkosti, méně prozkoumané italské destinace nabízejí nečekané kulinářské zážitky. Kam se za nimi vydat?