Více
    10.2 C
    Czech
    Čtvrtek 2. května 2024

    Potřebujete trochu sluníčka? Nejlepší evropské destinace pro únik před zimou

    Zdá se vám zima už dlouhá? Překonejte ji snáze díky slunečnímu svitu, modré obloze, menšímu počtu lidí a cenově dostupnému ubytování v některé z těchto destinací.

    Malebné pobřeží Madeiry

    Madeira je jedním z nejexotičtějších evropských ostrovů. Představte si botanické zahrady, malebné pobřeží, členité větrem ošlehané pláže a nádherné hory. V zimě se zde teploty pohybují kolem 21 °C a zaručeně si užijete dostatek slunce.

    Milovníci přírody se mohou procházet podél klikatící se sítě levád, umělých kanálů vytvořených k odvádění vody pro zavlažování zemědělských polí. Funchal, malebné hlavní město ostrova, nabízí návštěvníkům krásnou architekturu a rušný noční život.

    Pochutnejte si na mořských ježcích na Sicílii

    Sicílie je díky mírnému středomořskému klimatu celoroční destinací. Dokonce i v lednu se průměrné teploty pohybují kolem 16 °C a občas tu svítí sluníčko.

    V únoru je sezóna mořských ježků (ricci di mare) v plném proudu, takže odvážní gurmáni si mohou tuto osobitou pochoutku dopřát v mnoha místních restauracích.

    V zimě je na ostrově méně rušno než v jiných ročních obdobích, a tak si návštěvníci mohou vychutnat nádherná barokní města a archeologická naleziště jen pro sebe.

    Za nejslunečnější zimou ve Středomoří se vydejte na Kypr

    Opravdoví milovníci slunce by se měli vydat na Kypr, kde jsou nejteplejší zimy ve Středomoří. Teploty se zde pohybují kolem 17 °C, ale přitom si denně dopřejete pět hodin slunečního svitu, který vám dodá vitamín D. To znamená, že počasí je příjemné pro toulky a poznávání kultury a historie ostrova.

    Kypr se nachází ve východní části Středozemního moře a nabízí jedny z nejkrásnějších pláží v Pafosu, rušný noční život v Limassolu a nejlepší muzea a restaurace v hlavním městě ostrovní země Nikósii (řecky Lefkosia).

    Lenošení na sluncem zalitých plážích Kanárských ostrovů

    Díky blízkosti afrického pobřeží mají Kanárské ostrovy celoročně žádoucí klima s nejméně 300 slunečnými dny. Vyberte si z Tenerife, Lanzarote, Fuerteventury a Gran Canarie, které nabízejí spoustu aktivit a písečných pláží k lenošení.

    A zatímco některé oblíbené letní destinace se v zimě mohou stát městy duchů, v mnoha letoviscích na ostrovech je po většinu roku živo.

    Dopřejte si sluneční svit a kulturu na Maltě

    Pokud si chcete k zimnímu slunci dopřát i trochu kultury, vydejte se na Maltu. Na ostrově se nachází devět památek zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO. A protože v zimě téměř neprší, není potřeba deštník. Teploty kolem 16 °C jsou dostatečně příjemné na procházky po ulicích Valletty.

    V okolí je spousta přístavů, roztomilých rybářských vesniček, útesů a skalnatých zátok, které můžete prozkoumat. Nebo se můžete vydat do nedotčené přírody. Vyrazte také na výlet lodí na sousední ostrov Gozo, kde objevíte chrámy Ggantija. Jedná se o nejstarší a nejpůsobivější megalitický komplex na Maltě. Jsou starší než egyptské pyramidy.

    Nakupování a opalování ve španělské Marbelle

    Najít nejlepší místo na plážích, kde se můžete opalovat, nebude v Marbelle mimo hlavní letní sezónu problém. A nebudete ani bojovat o dokonalé místo na terase pod širým nebem, kde si můžete vychutnat drink na slunci.

    V zimě je zde hlavní golfová sezóna, ale pokud dáváte přednost náročnějšímu tréninku, v oblasti je spousta možností pro pěší turistiku a procházky. Vydejte se do kopců a naskytne se vám nádherný výhled na celou Afriku.

    Lovci výhodných nákupů si mezitím mohou zvýšit počet kroků v nákupních buticích v Puerto Banus.

    Sledujte nás na sítích

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.