Více
    16.3 C
    Czech
    Středa 1. května 2024

    Olympijské hry v Paříži: Jak naplánovat výlet do Města světla šetrně k peněžence

    S blížícími se olympijskými hrami plánuje mnoho cestovatelů svůj vysněný výlet do Paříže, aby spojili prvotřídní sport a atletiku s proslulým uměním, kulturou a jídlem.

    Připravili jsme pro vás několik praktických rad a doporučení, které vám pomohou si maximálně užít pařížské dobrodružství a zároveň se vejít do vašeho rozpočtu.

    Vychutnejte si bezplatné výhledy z Parc de Belleville

    Chcete-li si užít panoramatický výhled na Paříž bez cenovky, vydejte se do parku Parc de Belleville ve 20. obvodu.

    Parc de Belleville je se svými 108 metry nejvýše položeným parkem v Paříži a nachází se na vrcholu kopce Belleville. Téměř třicetimetrová terasa nabízí rozsáhlý výhled na panorama města, včetně Eiffelovy věže, Notre Dame a Montmartru.

    Přibalte si místní sýr a víno a uspořádejte piknik při západu slunce s nejkrásnějším výhledem v celé Paříži.

    Využijte cenově dostupnou dopravu

    Metro a RER jsou dvě odlišné, ale propojené vlakové sítě, které umožňují cenově dostupné cestování po Paříži. RER má pět hlavních linek, zatímco metro má čtrnáct očíslovaných linek. Protože jsou všechny systémy propojené, je přestupování mezi vlaky jednoduché.

    Můžete si také zakoupit cestovní kartu Paris Visite, která vám umožní neomezené jízdy v síti metra, autobusů a RER.

    Paříž na kole

    Paříž je také jedním z nejpřívětivějších měst k prozkoumání na kole v Evropě a má velké ambice stát se stoprocentně cyklistickým městem. Mezi opatření na podporu cyklistiky patří masivní rozšíření chráněných cyklostezek, cyklistických kaváren a parkovacích míst pro cyklisty.

    Kromě šetrnosti k životnímu prostředí je poznávání Paříže na kole také cenově výhodným způsobem prohlídky města. Mnoho nejznámějších turistických míst se nachází v blízkosti cyklostezek.

    Oblíbenou cyklostezkou je Georges Pompidou, která vede podél břehů Seiny a nabízí výhled na ikonické pařížské památky, jako je Eiffelova věž, katedrála Notre Dame a muzeum Louvre.

    Návštěvníci si mohou půjčit kolo za pouhých 5 eur na 24 hodin v systému Vélib‘ Métropole. Jde o rozsáhlý systém veřejného sdílení kol v Paříži, který nyní zahrnuje i elektrokola.

    Vydejte se na bezplatnou pěší prohlídku Paříže

    Objednejte si bezplatnou pěší prohlídku a vyzkoušejte si finančně nenáročný způsob, jak prozkoumat Paříž s místními. Bezplatné prohlídky obvykle vedou místní průvodci, kteří poskytují zasvěcené tipy, příběhy a historické informace o svém domovském městě.

    Fungují na systému „zaplať, kolik chceš“, kdy můžete na konci prohlídky dát průvodci spropitné podle toho, jak se vám líbila.

    Prohlídka SANDEMAN’S NEW Europe Paris je jednou z nejoblíbenějších bezplatných pěších prohlídek města. Jejich tříhodinová trasa po Paříži vám ukáže mnoho z nejlepších pařížských památek, včetně Notre Dame de Paris, Louvru a působivého parku Tuilerie. Vyslechnete si také příběhy, které se za jednotlivými památkami skrývají.

    Sledujte nás na sítích

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.