Více
    7.4 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Malajsie: 5 málo známých ostrovů, které připomínají skryté tropické ráje

    Malajsie je plná skrytých pokladů mimo vyšlapané stezky. Tyto neobjevené ostrovy slibují nezapomenutelný únik z ruchu moderního světa.

    Malajsie je zemí dechberoucích kontrastů. Země se zvláštním mixem moderních mrakodrapů, bujných džunglí a nedotčených pláží s bílým pískem nabízí obrovskou rozmanitost krajiny a kultur.

    Zatímco oblíbené destinace jako Kuala Lumpur, Langkawi a Penang lákají turisty z celého světa, Malajsie je také domovem řady méně známých ostrovů. A každý z nich má své vlastní přírodní a kulturní kouzlo.

    Pulau Rawa

    Pulau Rawa se nachází u východního pobřeží Malajského poloostrova a je malým ostrovním rájem, který zůstává mezinárodními cestovateli do značné míry ignorován. Ostrov se pyšní jemnými písečnými plážemi, křišťálově čistou vodou a klidným prostředím.

    Je ideální pro ty, kteří hledají odpočinek bez ruchu a shonu oblíbenějších turistických destinací. Půvabná letoviska rozmístěná po ostrově dodají vašemu pobytu nádech soukromí.

    Kromě nedotčených pláží nabízí Pulau Rawa také vynikající možnosti šnorchlování. Korálové útesy obklopující ostrov jsou domovem mnoha tropických ryb a dalších mořských živočichů. Prozkoumat můžete také džungli ve vnitrozemí ostrova.

    Pulau Kapas

    Pulau Kapas se nachází nedaleko ostrova Pulau Rawa a je dalším ze skrytých malajských klenotů. Na rozdíl od mnoha turistických ostrovů, které prošly intenzivním rozvojem, si Kapas zachovává své přírodní kouzlo a uvolněnou atmosféru. Své jméno (Kapas znamená v malajštině bavlna) získal ostrov podle měkkého bílého písku připomínajícího bavlnu. Jednou z hlavních atrakcí Kapasu je šnorchlování. Korálové útesy v blízkosti ostrova jsou přístupné z pláže. Můžete také prozkoumávat džungli, procházet se po ostrovních stezkách a odpočívat na opuštěných plážích.

    Pulau Pangkor

    Pulau Pangkor se nachází na západním pobřeží Malajského poloostrova a navzdory své výjimečné kráse zůstává relativně bez turistů. Nabízí písečné pláže lemované palmami, malebné rybářské vesničky a autentickou atmosféru. Doporučujeme vám navštívit historickou pevnost Dutch Hill, ze které je panoramatický výhled na ostrov a jeho okolí.

    Na ostrově si můžete užít mnoho aktivit, včetně pěší turistiky, jízdy na kajaku, šnorchlování a rybaření.

    Pulau Tenggol

    Pulau Tenggol se nachází u východního pobřeží Malajského poloostrova a je neobjeveným rájem pro potápěče. Ostrov je proslulý nádhernými korálovými útesy a rozmanitým mořským životem, včetně žraloků, želv a různých tropických ryb. Přestože je Tenggol méně populární než jeho sousedé, je ideální destinací pro potápěče, kteří hledají klidnější a nedotčené podmořské lokality.

    Pulau Aur

    Pulau Aur se nachází nedaleko ostrova Pulau Tioman a je poměrně odlehlý. Ostrov je proslulý svými opuštěnými plážemi, křišťálově čistou vodou a působivými skalními útvary. Pulau Aur je rájem pro milovníky přírody a cestovatele hledající klid.

    Kromě šnorchlování a odpočinku na plážích nabízí také možnosti sportovního rybolovu, pěší turistiky po pobřežních stezkách a poznávání vnitrozemské džungle. Pokud chcete uniknout davům a objevit nedotčený kousek ráje, Pulau Aur je tím pravým místem.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.