Více
    18 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Gastronomie a nákupy v Paříži: Jak nezruinovat svou peněženku

    Ačkoli je Paříž pro mnoho lidí cílem ze seznamu oblíbených destinací, náklady se mohou snadno vyšplhat do závratných výšin. Jak tomu předejít?

    Ve francouzské metropoli je snadné překročit rozpočet. Díky pečlivému plánování a chytrému výběru můžete zažít kouzlo Paříže, aniž byste zruinovali svou peněženku.

    Hodujte na čerstvých palačinkách

    Čerstvé francouzské palačinky jsou v Paříži levným obědem na cestách. Po celém městě je rozeseto mnoho crêperií, kde se podávají křupavé palačinky přímo z rozpáleného roštu.

    Jsou zručně připravené na objednávku a vyrábějí se z pšeničné mouky, vajec, mléka a soli. Poté se plní různými sladkými nebo slanými náplněmi, včetně nutelly, šlehačky, banánů, sýra, šunky a žampionů.

    Crêperie Genia – Vente à emporter, nacházející se v ulici 7 rue de la Harpe je jednou z nejlepších možností levného jídla v Paříži. Odsud si můžete za pár eur odnést křupavé palačinky a panini s náplní.

    Nakupujte na super cool pařížských bleších trzích

    Paříž je známá svou špičkovou módou a luxusními butiky. Když se však podíváte na eklektické bleší trhy, najdete zde spoustu cenově dostupných nákupních možností a vintage kousků.

    Marché aux Puces de Saint-Ouen je jedním z nejoblíbenějších trhů, kam místní chodí nakupovat.

    Tento elegantní trh, který se nachází na severním okraji Paříže, je bludištěm úzkých uliček a klikatých ulic plných obchodů a stánků, jež přetékají oblečením a starožitnostmi.

    Trh je tak rozsáhlý, že je rozdělen do několika sekcí: Vernaison Market, Dauphine Market a Malik Market. Každá má svůj osobitý styl a živou zábavu.

    Vernaison Market je známý rozmanitým sortimentem starožitností, historického nábytku a dekorativních předmětů, zatímco trh Dauphine Market je proslulý starožitnostmi a designovými předměty vyšší třídy. Trh Malik Market je vhodný pro nákup cenově dostupné směsi vintage a second-handových předmětů.

    Vychutnejte si klasické francouzské jídlo za méně než 10 eur

    Stravování v Paříži může být drahé. Lze však ušetřit, když si zajdete do tradičního bufetu, restaurace, kde se podávají klasická francouzská jídla za přijatelné ceny. Zkuste také využít nabídky pevných cen (menu du jour) v restauracích a těšit se z nižších cen mimo turisticky exponovaná místa.

    Pokud se rozhodnete pro „menu du jour“, můžete si pochutnat na oblíbených francouzských jídlech, jako je croque-monsieur, cassoulet nebo bouillabaisse, již za 8 nebo 10 eur. Máte chuť na polední drink? Kupte si domácí víno za přibližně 3-4 eura za skleničku.

    Na oběd za rozumnou cenu zajděte do cenově dostupného Bistrot Victoires. Tento historický skvost na Rue de la Vrillière nabízí steaky s hranolky za méně než 13 eur a obří saláty za 11 eur.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.