Více
    9.1 C
    Czech
    Pátek 26. dubna 2024

    Chodíte rádi po horách s batohem na zádech? Přečtěte si naše tipy, kam vyrazit příště

    Pokud rádi chodíte po horách s batohem na zádech, přečtěte si naše tipy, kam vyrazit příště. Divočina, dechberoucí výhledy a příroda, která vás okouzlí.

    Caminito del Rey, Malaga, Španělsko

    Caminito del Rey bylo nazváno jednou z nejnebezpečnějších túr na světě, to kvůli chybějícím úsekům stezek a strmým útesům. Nachází se v oblasti Malagy. Trasa byla po mnoho let uzavřena kvůli bezpečnostním problémům, došlo však k rozsáhlé rekonstrukci a znovu se otevřela na začátku roku 2015. Byla přidána zábradlí, mosty a schody, které vytvářejí působivý, ale bezpečný zážitek. Stezka je dlouhá přibližně 7,7 kilometru a její dokončení trvá zhruba čtyři hodiny.

    North Dome, Sierra Nevada, Kalifornie

    Všichni mluví o Half Dome, známé ikoně Yosemite, ale místo toho, abyste jeli přes údolí do západní části parku, vydejte se na North Dome a získejte nejneuvěřitelnější pohled na Half Dome z celého údolí. Zaparkujte u Porcupine Creek (nezaměňujte s Porcupine Flat) a vydejte se po stezce. Cesta je pro lidi s lepší kondicí, nejtěžší je dostat se na samotný North Dome. Half Dome odsud uvidíte v celé jeho majestátnosti a širokém panoramatu Yosemitského údolí.

    Národní park Banff, Kanada

    Banff, který se nachází ve skalnatých horách v Albertě, je nejstarším národním parkem v Kanadě. Založen byl v roce 1885. Je známý svým hornatým terénem a alpskou krajinou – včetně více než tisíce ledovců, ledových polí, lesů, údolí, luk a řek. Park je součástí kanadského parku Rocky Mountain Park zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO. Mezi zajímavá místa v okolí parku patří největší kanadský jeskynní systém, jeskyně Castleguard, četná ledovcová jezera a stezka Legacy Trail. Skvělé místo pro procházky, cyklistiku a bruslení.

    Snowdonia, Wales

    Známý svými horami, národní park Snowdonia nabízí jeden z nejpozoruhodnějších outdoorových zážitků ve Velké Británii. Pokud se vám nechce moc chodit, můžete vždy vyjet horskou železnicí Snowdon nahoru a vychutnat si výhledy.

    Glendalough, hrabství Wicklow, Irsko

    Glendalough se nachází v národním parku Wicklow Mountains. Ten leží jižně od Dublinu na 20 000 hektarech chráněné půdy. Po tisíce let byli lidé přitahováni do „údolí dvou jezer“ pro jejich nádhernou scenérii, bohatou historii, archeologii a divočinu. Památky a jezera jsou přístupné po celý rok kdykoli během dne pěšky.

    Cradle Mountain, Tasmánie, Austrálie

    Sbalte si výbavu a navštivte jeden z nejznámějších a nejkrásnějších přírodních divů Tasmánie. Při procházce různými lesními stezkami můžete spatřit klokany a vombaty, kteří místní buš obývají. Nachází se zde světově proslulá stezka Overland Track, která vás zavede přes národní park Cradle Mountain k jezeru St Clair. Není pro slabé povahy, její dokončení trvá přibližně pět až šest dní.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.