Více
    10.2 C
    Czech
    Čtvrtek 2. května 2024

    8 míst v Evropě, kam vyrazit za pohádkovou zimní scenérií

    Zima v Evropě je kouzelné období. Od zasněžených hor až po města ověšená blikajícími světly, zde je osm malebných destinací, kde si můžete vychutnat zimní scenérie.

    Švýcarské Alpy

    Švýcarské Alpy jsou zimní říší divů. Toto ikonické pohoří s majestátními vrcholy, jako je Matterhorn a Mont Blanc, poskytuje dechberoucí kulisu pro milovníky zimních sportů. Švýcarská lyžařská střediska jako Zermatt, Svatý Mořic a Verbier jsou proslulá svými dokonalými sjezdovkami a moderním zázemím. Nelyžaři si mohou vychutnat zimní procházky, jízdu na saních a vynikající alpskou kuchyni v malebných vesničkách.

    Norské fjordy

    Norské fjordy nabízejí v zimě mimořádný zážitek. Geirangerfjord a Nærøyfjord jsou lemovány zasněženými horami a vytvářejí úchvatnou krajinu. Na obloze nad nimi často září polární záře. K zimním aktivitám patří safari se psím spřežením, výlety lodí za obdivováním fjordů z vodní hladiny a túry na sněžnicích.

    Vysočina, Skotsko

    Skotsko v zimě nabízí divokou a syrovou krásu. Hory na Vysočině jsou pokryté sněhem a lochy (jezera) zamrzají, což vytváří mystickou, téměř neskutečnou krajinu. Zimní období je také skvělým obdobím pro pozorování divoké zvěře, zejména jelenů v jejich přirozeném prostředí. Večery můžete trávit u krbu v tradičních hospodách.

    Lofoty, Norsko

    Lofoty, které se nacházejí severně od polárního kruhu, jsou zimním rájem. Strmé hory, bílé písečné pláže a tradiční rybářské vesničky tvoří úchvatnou krajinu. V této oblasti je často k vidění polární záře, takže je ideálním místem pro fotografy těchto magických světel. K zimním aktivitám patří rybaření na ledu, safari na sněžných skútrech a poznávání malebných vesniček.

    Dolomity, Itálie

    Dolomity, pohoří v severní Itálii, jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. V zimě jsou majestátní vrcholy a hluboká údolí pokryty čerstvým sněhem a vytvářejí pohádkovou krajinu. Dolomity jsou ideálním místem pro milovníky zimních sportů, kteří se zde mohou věnovat sjezdovému lyžování, běžeckému lyžování, snowboardingu a lezení po ledu. Horské vesničky nabízejí vřelou atmosféru a vynikající alpskou kuchyni.

    Laponsko, Finsko

    Finské Laponsko je vysněnou destinací pro milovníky zimy a přírody. Je to země sobů, Santa Clause a polární záře. Zdejší zimní aktivity nemají konkurenci, včetně safari se psím spřežením, výletu na sobí farmu a možnosti strávit noc ve skleněném iglú a pozorovat polární záři.

    Pyreneje, Francie a Španělsko

    Pyreneje jsou pohořím táhnoucím se Francií a Španělskem. Vyhlášená lyžařská střediska, jako je Formigal ve Španělsku a Saint-Lary-Soulan ve Francii, nabízejí skvělé možnosti lyžování a snowboardingu. Malebné vesničky v regionu jsou ideální pro pěší turisty a milovníky zasněžených horských scenérií. V Pyrenejích se také zrodilo mnoho místních tradic a kultur.

    Faerské ostrovy, Dánsko

    Faerské ostrovy, izolované dánské souostroví v Atlantském oceánu, nabízejí jedinečný zimní zážitek. Zasněžené hory, malebné fjordy a izolované vesnice tvoří divokou krajinu zamrzlou v čase. Atlantské bouře vrhají na dramatické pobřeží rozbíjející se vlny. Je to místo pro cestovatele hledající přírodu a dobrodružství.

    Sledujte nás na sítích

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.