Hledáte tu nejlepší pizzu? Una Pizza Napoletana byla v prestižní italské soutěži 50 Top Pizza Awards vyhlášena nejlepší pizzerií na světě. Vtip je v tom, že leží v New Yorku.
V rámci soutěže 50 Top Pizza Awards se každoročně vybírají nejlepší pizzerie na celém světě. Postup je jednoduchý. Posílají anonymní inspektory do pizzerií v různých koutech planety, aby odhalili dokonalost.
V roce 2024 se na prvním místě překvapivš umístil klenot z New Yorku. Una Pizza Napoletana ukradla pozornost Neapoli v Itálii, rodišti pizzy. Toto exkluzivní místo v New Yorku nově definuje neapolskou pizzu.
Neapolská pizza připravovaná v New Yorku
Una Pizza Napoletana se nachází na ulici Orchard Street v manhattanské čtvrti Lower East Side. Je dílem lásky Anthonyho Mangieriho, rodáka z New Jersey, jehož kořeny sahají až do Neapole. Mangieri strávil desítky let zdokonalováním svého řemesla, od svých 15 let zadělával těsto každý den. V průběhu let přestěhoval Una Pizza Napoletana z Jersey Shore do San Francisca a v roce 2022 se usadil v New Yorku.
Světová sláva pizzerie spočívá v mistrovství v přípravě pizzy neapolského typu. Mangieri používá přirozeně kynuté těsto a pece vytápěné dřevem, aby vytvořil pizzu s dokonalou chutí. Každá várka těsta se vyrábí denně čerstvá, ze směsi jemných italských mouk.
Svěží chutě, klasické recepty
Jídelní lístek je tak jednoduchý, jak jen to jde: dva předkrmy (marinované olivy a sušená zelenina) a denně se střídající výběr pizzy založený na čerstvých surovinách z trhu. Klasické nabídky jako Marinara, Margherita a Cosacca jsou vylepšeny prvotřídními surovinami, jako jsou rajčata San Marzano, divoké oregano Amalfi a buvolí mozzarella.
Podnik je také proslulý svými domácími zmrzlinami a sezónními sorbety. Restaurace má intimní prostředí s pecí na dřevo, kde se pečou vždy jen tři pizzy. Pro milovníky vína jsou v nápojovém lístku připraveny lahve od malých kampánských výrobců.
Všechny pizzy jsou skvělé, ale výjimečnou položkou je klasická Margherita. S rajčaty San Marzano, krémovou mozzarellou fior di latte a voňavou bazalkou na vrcholu Mangieriho charakteristické kůrky je tato pizza hodna ocenění, které pizzerie získala. Kdo hledá něco jedinečného, může vyzkoušet Filetti: koláč s čerstvými cherry rajčátky, česnekem a extra panenským olivovým olejem. Na závěr si dejte kopeček Mangieriho sorbetu, který je osvěžující ódou na jeho lásku k čistým a výrazným chutím.
9x30cj
Hi friends, how iss the wholee thing, and whst you wish foor to saay
regarding this post, inn mmy vieew its genuinely awesolme inn support off me.
3n8u18