Více
    19.2 C
    Czech
    Úterý 30. dubna 2024

    Itálie či Rumunsko. Nejlepší evropské destinace pro jarní túru

    Po mírné zimě, strávené v teple domova, mnoho Evropanů touží po kvalitním pobytu v přírodě. Pěší turistika je perfektní způsob, jak si užít jarní čerstvý vzduch, udržet se v kondici a obdivovat nádherné scenérie. Kam vyrazit na jarní trek?

    Vydejte se po portugalské pobřežní stezce Seven Hanging Valleys Trail

    Na prvním místě je země známá pro svá teplá léta a krásné pláže. Ale Portugalsko je víc než jen slunce, moře a písek. Může se pochlubit některými z nejkrásnějších evropských treků.

    Stezka Seven Hanging Valleys Trail se táhne podél pobřeží Algarve a nabízí slavnou bengálskou jeskyni. Jinde mohou být vaší kulisou na procházce po pláži na stezce Costa de Caparica dramatické červené pískovcové útesy. Daleko od pobřeží vede Trilho dos Currais turisty přes úchvatný národní park Inpeneda-Geres.

    Vstupte do pohádky na německé Rýnské hradní stezce

    Německo má tolik krásných lesů, řek a pohoří, že okamžitě pochopíte, proč je zde pěší turistika tak oblíbenou zábavou.

    Teplá léta jsou jako stvořená pro pěší turistiku a poznávání tras, které představují pohádkové zámky v domově bratří Grimmů. Vyzkoušejte Rýnskou hradní stezku nebo si prohlédněte Goethovu cestu v národním parku Harz.

    Cesta malířů je zase kulisou mnoha filmů a televizních pořadů a je všeobecně považována za nejkrásnější procházku v Německu.

    Procházka na Mont St. Michel ve Francii

    Od Alp po vinice v Bordeaux má Francie procházky (a víno) pro každou příležitost. Pokud si chcete odpočinout od jasných světel Paříže nebo středomořských pláží, musíte vyzkoušet turistiku na francouzském venkově.

    Pilgrim’s Trail je nejlépe absolvovat při odlivu a doporučuje se, abyste se na ni vydali s průvodcem. Zavede vás na úchvatný ostrov Mont St. Michel. Dále na jih mohou neohrožení turisté při procházce Verdonskou soutěskou obdivovat Azurové řeky a řeku Verdon.

    Vrchol norské dramatické Pulpit Rock

    Užijte si trochu skandinávského ‚friluftsliv‘ a vydejte se do divoké norské přírody. Vylezte na dechberoucí dramatickou Kazatelnu nebo prozkoumejte fjordy jižního Norska. Ambicióznější cestovatelé se mohou dokonce pokusit dostat na vrchol Galdhøpiggen, nejvyšší vrchol severní Evropy.

    Užijte si panoramatické výhledy na švýcarské Engelberg Trail

    Seznam nejkrásnějších treků by nebyl úplný, kdyby na něm chybělo Švýcarsko. Je domovem čokolády, kukačkových hodin a senzační hornaté krajiny. Na Engelberg Trail si můžete užívat panoramatické výhledy, a přitom dýchat svěží alpský vzduch. Ti zkušenější mohou vystoupat na Matterhorn, jeden z nejvyšších vrcholů v Alpách.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.