Více
    14.1 C
    Czech
    Čtvrtek 28. března 2024

    Zimní útočiště v Dominikánské republice. Zaplavte si s delfíny, surfujte na dunách

    Najít zimní útočiště v Karibiku není tak těžké, vezmeme-li v úvahu všechny ty exotické ostrovy s běloskvoucími plážemi a azurovou vodou. Sluncem zalitá Dominikánská republika je vynikajícím příkladem karibského kouzla.

    Kromě bílého písku, křišťálové vody a bohatých lesů však v Dominikánské republice najdeme spoustu dalších věcí a míst, které sem přitahují turisty z celého světa.

    Od procházek po ulicích koloniální osady v hlavním městě Santo Dominga až po plavání s delfíny v Puerto Plata, zde jsou nejlepší věci, které můžete vidět a dělat během svého pobytu v Dominikánské republice.

    Objevte první evropskou koloniální čtvrť v „Novém světě“

    Ciudad Colonial je nejstarší nepřetržitě obydlená evropská osada v Americe. Při procházce po ulicích tohoto města v Santo Domingu, které je na seznamu UNESCO, narazíte na nádherné budovy z 16. století. Patří mezi ně i katedrála Primada de América nebo zvláštní pevnost Ozama.

    Puerta del Conde, brána, kde Francisco del Rosario Sánchez poprvé vztyčil dominikánskou vlajku a v roce 1844 vyhlásil nezávislost národa na sousedním Haiti rozhodně stojí za návštěvu. Nad obloukem brány je věta „iDulce et Decori est pro patria morii“ – „Je sladké a vhodné zemřít za vlast.“

    Plavejte v křišťálově čistých akvamarínových vodách

    Leží na ostrově, takže není divu, že Dominikánská republika překypuje nádhernými plážemi, řekami a jezery. Země je hrdá na své křišťálově čisté, smaragdové vody a pobřeží s bílým pískem. Kromě plavání můžete vyzkoušet vodní lyžování, parasailing a jízdu na banánovém člunu.

    Navštivte pláž Bavaro a projeďte se kolem 32 km dlouhé pláže Punta Cana nebo kolem Playa Dorada v Puerto Plata, abyste maximálně nasáli exotickou krajinu. U jezer Laguna Gri-Gri a Laguna Bavaro čekají další dva vodní ráje, doplněné hravými mořskými želvami.

    Sportujte v mekce windsurfingu

    Pro ty, kteří chtějí posunout vodní sporty na vyšší úroveň, by měl být Cabarete dalším oblíbeným místem. Je známé jako hlavní město windsurfingu v zemi, přitahuje sportovce a dobrodružné povahy. Toto letovisko s teplou vodou a trvale silným větrem patří mezi nejlepší centra pro windsurfing a kiteboarding na světě. Jeho pláž s bílým pískem dlouhá 6,5 km je lemována kavárnami, restauracemi a obchody.

    Skočte do bazénu napájeného vodopády

    Když už mluvíme o vodě, ne jeden, ne dva, ale 27 vodopádů tvoří ráj, kterým jsou kaskády Damajaqua. Tyto úžasné vodopády, které se nacházejí v kopcích pohoří Northern Corridor, patří mezi největší atrakce v provincii Puerto Plata. Každý rok sem přijíždí více než 50 000 lidí, aby obdivovali jejich nádheru. Kaskády Damajaqua se rozlévají po členitém terénu a tvoří přírodní jezírka orámovaná skalami. Prohlídky s průvodcem vám umožní vylézt až k vodopádům a pak skočit nebo sklouznout úplně dolů a užít si božské plavání v mléčně tyrkysových vodách.

    Prozkoumejte obrovské bujné lesy

    Jak je tato země plná vody, je to také oáza zelených parků. Nenechte si ujít Parque Nacional Los Haitises, který je jedním z mála zbývajících tropických pralesů v Dominikánské republice. Tento velkolepý park s mangrovovými porosty a jeskyněmi se rozkládá v džungli o rozloze 1 600 km čtverečních. Natáčel se zde Jurský park. Nezbytnou návštěvou je také ekologický park a rezervace Indigenous Eyes o rozloze 1 500 akrů v Punta Cana, který se může pochlubit 12 sladkovodními lagunami.

    Vylezte na zelenou horu nebo na sopečnou písečnou dunu

    Pokud jde o vrcholy vzbuzující úctu, Dominikánská republika nezklame. Nejpůsobivější musí být Mount Isabel de Torres, 792 m vysoká hora (nejvyšší v Karibiku), která ze svého vrcholu nabízí jedinečný výhled na Puerto Plata.

    Naskočte na roztomilou pestrobarevnou lanovku nebo se vydejte pěšky a budete obklopeni botanickými zahradami a jeskyněmi. Prohlédněte si obří sochu Krista Spasitele.

    Vyzkoušet můžete i surfování na písečných vlnách v Dunas de Bani, duně vzniklé ze sopečné horniny a šedého písku. Pravděpodobně uvidíte, jak kolem vás pobíhají ještěrky a pouštní kozy.

    Vydejte se na pozorování velryb a spřátelte se se žraloky

    Není lepší místo pro spojení se zvířaty než tady. Ve městě Samaná zažijete vzácnou podívanou. V hlavní roli jsou keporkakové. Asi 2 000 z nich se od prosince do března shromažďuje v rezervaci mořských savců v zálivu Samaná, aby se rozmnožily. Někteří samci zpívají písně, aby přilákali samice, zatímco jiní předvádějí všechny druhy akrobacie. Můžete také plavat s delfíny a hrát si s lachtany a se žraloky v Ocean World Adventures v Puerto Plata.

    Obdivujte zvířata pokrytá jantarem v Museo del Ambar

    Národní klenot Dominikánské republiky, jantar, dostává královskou péči v Muzeu jantaru v Puerto Plata. Vzhledem k tomu, že jantar vzniká při fosilizaci mízy stromů, je známo, že někdy jsou v něm uchované rostliny a zvířata. Díky tomu jsou exponáty v Museo del Ambar ještě více fascinující. V budově ve viktoriánském stylu najdete vzácnou sbírku cenných předmětů z jantaru, z nichž některé skutečně obsahují uvězněné rostliny, a dokonce i celá zvířata. Nejznámějším exponátem je téměř 43 cm dlouhý starověký ještěr.

    Sledujte nás na sítích

    Turecko místo Saint Tropez? Dvojníci oblíbených destinací vám pomohou vyhnout se davům

    V poslední době začalo mnoho cestovatelů hledat alternativy k oblíbeným turistickým destinacím. Místo přeplněných a drahých Benátek si udělejte výlet do Trevisa. Nebo nahraďte Francouzskou riviéru Tureckem.

    Obdivuhodné památky španělské Córdoby

    Andaluské město Córdoba se může pochlubit některými z nejvýznamnějších historických památek v jižním Španělsku a také každoročním festivalem chráněným organizací UNESCO. Zde je výběr toho nejlepšího, co můžete v Córdobě vidět.

    Turecko místo Saint Tropez? Dvojníci oblíbených destinací vám pomohou vyhnout se davům

    V poslední době začalo mnoho cestovatelů hledat alternativy k oblíbeným turistickým destinacím. Místo přeplněných a drahých Benátek si udělejte výlet do Trevisa. Nebo nahraďte Francouzskou riviéru Tureckem.

    Obdivuhodné památky španělské Córdoby

    Andaluské město Córdoba se může pochlubit některými z nejvýznamnějších historických památek v jižním Španělsku a také každoročním festivalem chráněným organizací UNESCO. Zde je výběr toho nejlepšího, co můžete v Córdobě vidět.