Více
    13 C
    Czech
    Čtvrtek 25. dubna 2024

    Obchod Fjallraven – skvělá volba pro outdoorové nadšence

    Švédská značka Fjallraven pochází z malého města Örnsköldsvik a je jedním z nejznámějších výrobců outdoorového vybavení na světě. Značka se zaměřuje na nejvyšší kvalitu zpracování a její charakteristické logo s liškou je znakem propracovanosti a proekologického designu. V obchodě Fjallraven najdete široký výběr outdoorových produktů – od oblečení z přírodních a syntetických tkanin až po pokročilé trekingové batohy nebo téměř ikonické modely ze série Kanken. Co mají všechny výrobky této značky společného? Především maximální kvalita provedení, minimalistický design a maximální praktičnost. To vše je doprovázeno silným zájmem o životní prostředí. Výrobky značky Fjallraven jsou vyrobeny tak, aby vydržely mnoho sezón. Takže si můžete být jisti, že budou základem vašeho outdoorového šatníku po mnoho let.

    Fjallraven, batoh, kterým to všechno začalo

    Kultovní značku Fjallraven založil Åke Nordin, který s nadšením objevoval krásnou švédskou přírodu. Právě tato vášeň vedla Åkeho k vývoji jeho prvního projektu – prototypu batohu, který by mu umožnil nosit vše, co potřebuje, a co je stejně důležité, byl by pohodlný. S pomocí matčina šicího stroje a otcova nářadí, které měl doma ve sklepě, vytvořil Åke batoh na dřevěném rámu. O deset let později nahradil dřevo hliníkem a uvedl na trh Fjallraven, jednu z nejznámějších outdoorových značek na světě.

    V následujících letech vyvinul zakladatel značky produkty navržené tak, aby poskytovaly maximální oporu a pohodlí. Tímto způsobem byly vyvinuty stany, spací pytle i kultovní batoh Fjallraven Kanken! Díky svému špičkovému zpracování si tyto výrobky získaly srdce Švédů, a to nejen outdoorových nadšenců.

    Kultovní modely uznávané po celém světě

    Výše zmíněný batoh Fjallraven Kanken je zdaleka nejznámějším produktem v portfoliu švédské značky. V posledních letech se stal téměř kulturním fenoménem. Charakteristický tvar batohu připomínající školní batoh je rozpoznatelný v každé zeměpisné šířce a délce. Obliba tohoto modelu způsobila, že je k dispozici v desítkách barev a mnoha edicích. Zvláště pozoruhodný je re-kanken vyroben z recyklovaných materiálů. Další zajímavou možností je tree-kanken, který je vyroben ze dřeva, přesněji z celulózových vláken pocházejících z okolí rodného města společnosti Fjallraven.

    Tento model je navíc k dispozici v několika velikostech, takže můžete nosit všechny věci, které potřebujete pro každodenní práci. Ať už jde o notebook, jídlo nebo oblečení. Batoh je ideální na krátké výlety. Uvnitř najdete také mimořádně užitečnou vychytávku – polstrování zad ze speciální pěny, které lze použít jako pohodlné sedátko při odpočinku.

    Kombinace inovativních řešení a klasických materiálů

    V outdoorovém průmyslu není mnoho značek, které jsou tak silně spjaty s tradicí. Společnost ve svých návrzích sází nejen na supermoderní řešení, jako jsou například tvrdé membrány, ale také na přírodní materiály. Příkladem jsou trekingové kalhoty této značky, které jsou vyrobeny z látek obsahujících převážně bavlnu. Toto neobvyklé řešení umožňuje zachovat mimořádně vysokou a zároveň příjemnou úroveň prodyšnosti.

    Aby byla zajištěna voděodolnost tkanin, sází značka spíše na přírodní včelí vosk než na DWR. To účinně zabraňuje pronikání vlhkosti do tkaniny. Vosk je přírodní produkt, což znamená, že je 100% biologicky odbouratelný, takže se nemusíte bát následků jeho používání. Mnoho výrobků této značky má ve svém složení také merino vlnu, která nám poskytuje vynikající termoregulační vlastnosti. To nám usnadňuje udržení správné tělesné teploty během intenzivního tréninku i po něm!

    Ekologie a ochrana životního prostředí

    Značka Fjallraven je bezpochyby jedním z nejekologičtějších výrobců outdoorového oblečení. Každý výrobek je vyroben z nejkvalitnějších materiálů prověřeného původu. V portfoliu značky převažují organická, přírodní vlákna, zatímco syntetická jsou většinou recyklována. Díky důrazu na detail jsou výrobky s logem lišky velmi odolné a vydrží zkoušku časem. Jsou také navrženy tak, aby je bylo možné případně opravit.

    Když už mluvíme o logu, napadlo vás někdy, odkud pochází? Název značky v překladu ze švédštiny znamená jednoduše „polární liška“. Jednou z prvních iniciativ společnosti byla ochrana tohoto ohroženého druhu, která trvá dodnes. Díky spolupráci se Stockholmskou univerzitou se populace polárních lišek ve Skandinávii zvýšila z přibližně 50 na 300 těchto krásných a nepolapitelných zvířat.“

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.