Více
    22.4 C
    Czech
    Neděle 28. dubna 2024

    Ikonické koktejly z celého světa. Kde si je nejlépe vychutnáte?

    Ochutnávat místní speciality patří k cestování. Týká se to i pití. Vychutnejte si některé z nejslavnějších a nejlahodnějších koktejlů světa na místech, kde byly vynalezeny.

    Negroni ve Florencii

    Koktejl negroni vynalezl ve Florencii před 100 lety barman Fosco Scarselli. Je vyroben ze stejných dílů ginu, sladkého vermutu a Campari. Nejlépe si ho vychutnáte v SE.STO na Arno, baru v šestém patře hotelu Westin Excelsior. Negroni prostě chutná lépe, když se kocháte 360stupňovým panoramatickým výhledem na Florencii a toskánské kopce za ní.

    Mojito v Havaně

    Existuje více teorií o tom, kdo vynalezl mojito. Jedna například tvrdí, že bylo namícháno jako tonikum pro námořníky pod vedením Francise Drakea na pomoc při kurdějích a úplavici. Všichni se ale shodují na tom, že mojito se nejlépe pije v Havaně. Zejména v Baru Monserrate, hned vedle Parque Central. Místní prostě vědí, jak namíchat ten správný poměr máty, limetky, rumu a hnědého cukru.

    Manhattan na Manhattanu

    Tato kombinace whisky, sladkého vermutu a bitters korunovaná maraschino třešní je stejně ikonická jako samotné panorama Manhattanu. Koktejl byl poprvé vytvořen v roce 1870, aby se podával na akci v klubu Manhattan. Od té doby odráží sofistikovanost jednoho z největších světových měst.

    Jak je asi každému jasné, není zde nouze o bary, kde můžete drink ochutnat. Od elegantních podniků na Madison Avenue až po jazzové či art deco bary, jako je například Bemelmans na Upper East Side.

    Margarita v Mexiku

    Margarita, která je součástí rodiny „kyselých“ koktejlů a tradičně se skládá pouze ze tří ingrediencí (tequila, likér a limetková šťáva), se stala synonymem slunce, písku a hudby.

    Vznikla někde v Mexiku – barman Danny Herrera z Puebla ji prý vytvořil pro svou přítelkyni a ve 30. letech minulého století přivezl do Tijuany. Dejte si jednu nebo dvě na slavném mexickém pobřeží Tichého oceánu nebo blízko zdroje v El Museo Restaurante v Tijuaně.

    Caipirinha v Rio de Janeiru

    Caipirinha je brazilský národní koktejl vyrobený z cachaça (likér z cukrové třtiny), cukru a limetky. Poprvé se podával na akcích a večírcích pořádaných bohatými vlastníky půdy v brazilských oblastech pěstování cukrové třtiny. Nyní je široce dostupný v barech, restauracích a domácnostech po celé zemi.

    Nejluxusnějším místem v Riu, kde si můžete vychutnat Caipirinhu, je Copacabana Palace Piano Bar, který se nachází v paláci Belmond Copacabana ve stylu art deco a má výhled na pláž Copacabana.

    Chcete cítit písek mezi prsty? Gavea Beach Club je plážový kiosek na jihu města, který podává čerstvého grilovaného humra, steaky a někteří říkají, že nejlepší Caipirinhu v Riu.

    Aperol Spritz v Positanu

    Nejznámější italský aperitiv pochází ze severní Itálie. Jeho jasná barva připomíná domy na pobřeží Amalfi, kde si ho vychutnáte téměř na každém kroku. Každý z barů dole u přístavu v Sorrentu vám ho namíchá. Vychutnejte si drink u jednoho z venkovních stolů s výhledem.

    Pro sofistikovanější zážitek zvažte cestu do Positana. Barevné budovy vypadají přímo jako z reklamy na Aperol. Místní i návštěvníci doporučují Bar Internazionale.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.