Ochutnávat místní speciality patří k cestování. Týká se to i pití. Vychutnejte si některé z nejslavnějších a nejlahodnějších koktejlů světa na místech, kde byly vynalezeny.
Negroni ve Florencii
Koktejl negroni vynalezl ve Florencii před 100 lety barman Fosco Scarselli. Je vyroben ze stejných dílů ginu, sladkého vermutu a Campari. Nejlépe si ho vychutnáte v SE.STO na Arno, baru v šestém patře hotelu Westin Excelsior. Negroni prostě chutná lépe, když se kocháte 360stupňovým panoramatickým výhledem na Florencii a toskánské kopce za ní.
Mojito v Havaně
Existuje více teorií o tom, kdo vynalezl mojito. Jedna například tvrdí, že bylo namícháno jako tonikum pro námořníky pod vedením Francise Drakea na pomoc při kurdějích a úplavici. Všichni se ale shodují na tom, že mojito se nejlépe pije v Havaně. Zejména v Baru Monserrate, hned vedle Parque Central. Místní prostě vědí, jak namíchat ten správný poměr máty, limetky, rumu a hnědého cukru.
Manhattan na Manhattanu
Tato kombinace whisky, sladkého vermutu a bitters korunovaná maraschino třešní je stejně ikonická jako samotné panorama Manhattanu. Koktejl byl poprvé vytvořen v roce 1870, aby se podával na akci v klubu Manhattan. Od té doby odráží sofistikovanost jednoho z největších světových měst.
Jak je asi každému jasné, není zde nouze o bary, kde můžete drink ochutnat. Od elegantních podniků na Madison Avenue až po jazzové či art deco bary, jako je například Bemelmans na Upper East Side.
Margarita v Mexiku
Margarita, která je součástí rodiny „kyselých“ koktejlů a tradičně se skládá pouze ze tří ingrediencí (tequila, likér a limetková šťáva), se stala synonymem slunce, písku a hudby.
Vznikla někde v Mexiku – barman Danny Herrera z Puebla ji prý vytvořil pro svou přítelkyni a ve 30. letech minulého století přivezl do Tijuany. Dejte si jednu nebo dvě na slavném mexickém pobřeží Tichého oceánu nebo blízko zdroje v El Museo Restaurante v Tijuaně.
Caipirinha v Rio de Janeiru
Caipirinha je brazilský národní koktejl vyrobený z cachaça (likér z cukrové třtiny), cukru a limetky. Poprvé se podával na akcích a večírcích pořádaných bohatými vlastníky půdy v brazilských oblastech pěstování cukrové třtiny. Nyní je široce dostupný v barech, restauracích a domácnostech po celé zemi.
Nejluxusnějším místem v Riu, kde si můžete vychutnat Caipirinhu, je Copacabana Palace Piano Bar, který se nachází v paláci Belmond Copacabana ve stylu art deco a má výhled na pláž Copacabana.
Chcete cítit písek mezi prsty? Gavea Beach Club je plážový kiosek na jihu města, který podává čerstvého grilovaného humra, steaky a někteří říkají, že nejlepší Caipirinhu v Riu.
Aperol Spritz v Positanu
Nejznámější italský aperitiv pochází ze severní Itálie. Jeho jasná barva připomíná domy na pobřeží Amalfi, kde si ho vychutnáte téměř na každém kroku. Každý z barů dole u přístavu v Sorrentu vám ho namíchá. Vychutnejte si drink u jednoho z venkovních stolů s výhledem.
Pro sofistikovanější zážitek zvažte cestu do Positana. Barevné budovy vypadají přímo jako z reklamy na Aperol. Místní i návštěvníci doporučují Bar Internazionale.