Více
    15.2 C
    Czech
    Pátek 26. dubna 2024

    8 nejlepších trhů v Budapešti

    Budapešť je známá svými tržnicemi, kde se prodávají lahodné místní produkty, čerstvé ovoce a zelenina a řada uměleckých řemeslných výrobků. Které trhy jsou ty nejlepší pro nakupování v Budapešti?

    Velká tržnice

    Chcete zažít celé spektrum místní gastronomické scény a nahlédnout do intimního zákulisí? Velká tržnice, známá také jako Centrální tržnice, je perfektním místem pro kulinářské objevování. Tržnice, postavená v roce 1897 a později značně poškozená během druhé světové války, byla v 90. letech obnovena do své plné architektonické slávy. Nyní je nepochybně jedním z nejlepších vnitřních trhů v Evropě.

    Velká tržnice se rozkládá na třech podlažích a je skvělým místem k objevování tradičních pouličních specialit, včetně langošů, nejznámějšího jídla rychlého občerstvení v Maďarsku. Kromě hotových jídel si návštěvníci mohou pochutnat na čerstvém zboží a regionálních delikatesách, jako jsou tokajská vína, maďarská paprika či vynikající salámy. Seženete tu samozřejmě i spoustu suvenýrů.

    Trh s potravinami na ulici Hold

    Trh Hold Utca (ulice Hold), který se nachází v centru Budapešti, je relativně malý, ale najdete tu toho spoustu. Trh si klade za cíl přivést do centra města produkty z farmy, proto se zde prodává čerstvé ovoce a zelenina. Nahoře lemují galerii pouliční stánky s občerstvením, kde se prodává vše od langošů po gurmánské hamburgery. Na trhu je také malá restaurace od vítěze evropského Bocuse d’Or Tamáse Szèlla.

    Fény Street Market

    Tento rušný místní trh, který najdete na straně města Buda, je jedním z největších v Budapešti. Může se pochlubit živou atmosférou a také spoustou stánků prodávajících místní produkty. Najdete zde ovoce, zeleninu, maso, květiny a tradiční maďarské speciality.

    Trh na náměstí Hunyadi

    Malý sousedský trh prodávající řadu čerstvých produktů, Hunyadi Square Market, najdete na malebném náměstí hned u Andrássyho třídy. Kromě vnitřního prostoru, ve kterém jsou stánky s mléčnými výrobky, pečivem, ovocem či zeleninou, je zde v určitou denní dobu také venkovní trh.

    Trh Lehel

    Tento trh nacházející se ve 13. budapešťském obvodu, nedaleko vlakového nádraží Nyugati, je těžké přehlédnout díky jeho odvážné a svérázné architektuře. Barevný design vyvolal debatu mezi místními obyvateli, ale jedna věc je jistá: Produkty dostupné na tomto trhu jsou rozmanité a chutné! Najdete zde maďarské klobásy, med, vína a spoustu ovoce a zeleniny.

    Farmářský trh Szimpla

    Nejikoničtější budapešťská hospoda v ruinách, Szimpla Kert, také pořádá každou neděli farmářský trh. Vždy je tu spousta stánků s místním medem, stejně jako ovoce a zelenina, pečivo a koření. Vezměte si pečivo z jednoho z místních stánků, kávu z baru a vydejte se nahoru, abyste mohli sledovat mumraj na trhu u lahodného brunche vlastní výroby.

    Veganský nedělní trh

    Tento veganský trh se koná každý měsíc v jedné ze slavných budapešťských hospůdek Anker’t. Vedle kuchařských workshopů a diskusí zaměřených na veganský životní styl jsou zde nabízeny lokálně vyrobené veganské produkty, včetně jídla, pití a kosmetických produktů.

    WAMP Design Market

    Tento měsíční designový trh představuje některé z nejlepších začínajících maďarských talentů. V létě se koná venku na malebném náměstí Erzsébet tér a v zimě uvnitř. Najdete zde stánky se šperky, oblečením, doplňky a několik stánků s potravinami. Je to ideální trh, kde můžete vyzkoušet nejnovější maďarskou módu.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.