Více
    15.1 C
    Czech
    Neděle 28. dubna 2024

    5 nejlepších stezek v korunách stromů na světě

    Tyto chodníky, které se vinou mezi baldachýny některých z nejkrásnějších lesů světa, nabízejí jedinečnou perspektivu přírodních divů vysoko nad zemí. Zde je pět nejlepších procházek v korunách stromů.

    Monteverde Skywalk, Kostarika

    Monteverde v Kostarice je známé svými oblačnými lesy. A jak lépe se ponořit do této bujné tropické vegetace, často zahalené mlhou, než na procházce baldachýnem deštného pralesa?

    Monteverde Skywalk se klene nad několika kaňony s pěti mosty ve výškách až 70 metrů. Zažijete dechberoucí biologickou rozmanitost na všech úrovních lesa s plně vyškoleným přírodovědcem. Ukáže vám opice, tukany a další neuvěřitelnou flóru a faunu, která má to štěstí, že tento kousek ráje nazývá svým domovem. Stezka končí v krásné zahradě kolibříků.

    Údolí obrů, Austrálie

    Procházka korunami stromů v Údolí obrů, navržená tak, aby vás ponořila do lesa a ponechala ekosystém nedotčený, vás provede úžasnými eukalyptovými stromy. Dosahují výšky 90 metrů.

    Některé stromy jsou staré až 400 let. Procházka vás zavede 40 metrů vysoko mezi jejich koruny. Chodník se pohybuje jemně jako houpání stromů. Ideální místo k zastavení, zamyšlení a spojení s přírodou.

    Senda dil Dragun, Švýcarsko

    Tento 1,5 kilometru dlouhý chodník, známý jako Senda dil Dragun (‚Cesta draka‘), vede hustým lesem v úrovni korun stromů a je nejdelší na světě. Spojuje dvě vesnice, Laax Murschetg a Laax Dorf v regionu Graubünden ve Švýcarsku, a nabízí také daleké výhledy na Alpy.

    Chodník se nachází ve výšce 28 metrů a podél cesty nabízí vyhlídkové plošiny. Nechybí ani výkladové panely o flóře a fauně lesa. Na konci mohou ti odvážnější opustit ochoz po spirálové skluzavce.

    Stezka korunami stromů Kew, Británie

    Kew Gardens je jednou z prvních a nejvýznamnějších botanických zahrad na světě. Stezka korunami stromů, tyčící se 18 metrů nad zemí, je šancí přiblížit se k ke stromům v zahradě. Výrazný chodník byl navržen stejnými architekty, kteří vytvořili London Eye. Vine se skrz baldachýn sladkých kaštanů, dubů a lip.

    OCBC Skyway, Singapur

    50 metrů vysoké superstromy v Marina Bay mohou být považovány spíše za vertikální zahrady než stromy, ale jsou velkolepé. Podporují více než 200 druhů rostlin, včetně vinné révy, kapradin, orchidejí a bromélií. Rychle se staly jednou z nejznámějších památek Singapuru.

    Ocelové superstromy jsou propojeny vyvýšeným zakřiveným chodníkem, vysokým 22 metrů a dlouhým 128 metrů. Výhledy do zahrad a na celé město jsou kouzelné, zvláště v noci, kdy zvuková a světelná show zalije Marina Bay barvami.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.