Více
    13.6 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Nejoblíbenější pláže na světě jsou všechny v Evropě: v Portugalsku, Itálii a Španělsku

    Na prestižním prvním místě v žebříčku nejlepších pláží na serveru Tripadvisor se umístila portugalská Praia da Falésia. Seznamte se s třemi nejoblíbenějšími plážemi pro rok 2024.

    Praia da Falésia je impozantní úsek bílého písku a barevných útesů, který byl označen jako „nejlepší pro malebné procházky a opalování“. Z šestého místa v roce 2023 si polepšil až na vrchol seznamu.

    Na dalších předních místech převažovala taktéž Evropa. Na druhém místě se umístila italská pláž Spiaggia dei Conigli na Lampeduse a na třetím španělská pláž La Concha v San Sebastianu, uvádí server Euronews. Všechny tři byly doporučeny pro jarní výlety.

    Ocenění Tripadvisoru zaneslo Algarve na mapu

    Praia da Falésia, která se nachází v srdci regionu Algarve, okouzlila návštěvníky malebnou směsí bílého písku a dramatických, oranžově zbarvených útesů, které omývá Atlantský oceán.

    Tato pláž vyniká nedotčeným pobřežím a snahou o udržitelnost. Přírodní park přiléhající k pláži chrání její bezvadný stav a nabízí útočiště pro místní flóru a faunu.

    Spiaggia dei Conigli: Jak najít skrytou pláž

    Italská pláž Spiaggia dei Conigli se umístila na druhém místě v žebříčku. Je proslulá pozorováním mořských želv a potápěním. Klidná „Králičí pláž“ na Lampeduse je přístupná pouze lodí nebo pěšky po krátké stezce od hlavní silnice.

    Ačkoli je trochu náročné ji najít, kvůli průzračné vodě a jemnému písku stojí ta námaha za to. Pokud nemáte vlastní dopravu, jeďte z města Lampedusa některým z autobusů.

    Díky snovému bílému písku a azurově modré vodě jsou tato pláž a její přírodní rezervace často přirovnávány k plážím v Karibiku. Králičí pláž je jednou z mála pláží v Itálii, kde můžete pozorovat želvy Caretta Caretta, jak vylézají na břeh, aby nakladly vajíčka. Pokud budete mít štěstí, tak i líhnutí želvích mláďat.

    Pláž La Concha: jedna z nejfotografovanějších pláží v Evropě

    Pláž La Concha v San Sebastianu, která se umístila na třetím místě v žebříčku nejlepších pláží na serveru Tripadvisor, je jednou z nejznámějších a nejfotografovanějších městských pláží v Evropě. Je proslulá svou přírodní krásou a živou atmosférou.

    Nachází se podél malebného zálivu La Concha, má bílý písek a tyrkysovou vodu. Nabízí vodní sporty a dlouhou promenádu, což z ní činí oblíbené místo pro místní obyvatele i turisty. Nechybí zde plážové vybavení včetně toalet, sprch, skříněk a klasických modrobílých slunečníků.

    Dostat se na pláž La Concha je snadné díky dobré dopravní síti San Sebastianu. Město je dostupné letecky, vlakem i po silnici a mnoho hotelů se navíc nachází v pěší vzdálenosti od pláže.

    Které další pláže se umístily v hodnocení na Tripadvisoru?

    Mezi další pláže v první desítce patří Palm-Eagle Beach na Arubě, Grace Bay na Turks a Caicos a Manly Beach v australském Sydney.

    Kromě ocenění nejlepších světových pláží představil Tripadvisor nový žebříček udržitelných pláží, který oceňuje destinace, jež jsou příkladem snahy o ochranu životního prostředí.

    Od zlatavých písečných břehů pláže Sandbanks ve Spojeném království až po azurové vody pláže Radhanagar v Indii, tato udržitelná útočiště inspirují cestovatele, aby při slunění šetřili naši planetu.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.