Více
    5.8 C
    Czech
    Sobota 27. dubna 2024

    Nejkouzelnější rybářské vesnice ve Španělsku

    Velká města, jako je Barcelona a Madrid, jsou největšími turistickými magnety Španělska. Ale stojí za to vydat se trochu dál a objevit i malé rybářské vesničky a jejich nezaměnitelný šarm.

    Většina z nich dříve prosperovala ze svého rybářského průmyslu a některé v tom pokračují. Mezi roztomilými přístavy, lahodnými plody moře a tichými plážemi je každá z těchto rybářských vesnic sama o sobě atraktivní destinací.

    Cudillero, Asturie

    Náměstí Plaza de la Marina, které plynule přechází do malého přístavu, obklopují domy na útesech v pastelových barvách. Tato malá rybářská vesnice s 5 000 obyvateli vás zve k relaxačním procházkám na svých poklidných, téměř soukromých plážích. Vychutnejte šálek kávy v přístavní kavárně. Až skončíte s koupáním v chladných vodách Kantabrijského moře, kochejte se minimalistickou kaplí Humilladero ze 13. století. Jedná se o nejstarší budovu ve městě. Na mořských specialitách si můžete pochutnat v El Remo, tradiční restauraci s mořskými plody poblíž Plaza de la Marina.

    Tazones, Asturie

    Tato bývalá velrybářská vesnice byla poprvé uvedena na mapu již v roce 1517. Tehdy loď Karla V., císaře Svaté říše římské, vybočila z kurzu a přistála v malém přístavu Tazones. Bylo to první španělské město, které budoucí španělský král viděl. A musel to být pěkný pohled. Přístav, který kdysi hostil velrybářské lodě, stále stojí neovlivněný časem, posetý roztomilými domky a množstvím rybářských člunů. Stará čtvrť San Miguel s barevnými rybářskými domky byla Asturským knížectvím prohlášena za místo historického a uměleckého zájmu. Nevynechejte dům celý pokrytý mušlemi.

    O Barqueiro, Coruña

    Další přístav jako z pohlednice. Tato kompaktní vesnice v provincii A Coruña v Galicii, která se rozprostírá kolem malého ústí řeky Sor, vás ohromí svými zasněnými domy v jasných barvách. Obepínají kruhový přístav a kolem nich se rozprostírá bohatá příroda. O Barqueiro, což v galicijštině znamená „lodník“, získalo své jméno od samotné potřeby přeplout řeku lodí. Samotná řeka je domovem lososů a také stěhovavých mořských ptáků.

    A Guarda, Pontevedra

    A Guarda s výhledem na Atlantický oceán u ústí řeky Miño je dalším galicijským divem. Leží v provincii Pontevedra na hranici s Portugalskem. Vesnice, kterou během staletí dobyli normanští, saracénští, portugalští a francouzští piráti, má bohatou historii a řadu muzeí, která ji dokumentují. Vedle krásných kostelů, jako je kostel Santa María de la Asunción, najdete zvláštní obdélníkové domy v různých barvách a také impozantní pevnost Castro de Santa Trega. Rybaření je zde stále velmi živé, takže počítejte s tím, že ochutnáte lahodné mořské plody.

    Binibeca Vell, Menorca

    Tam, kde jiné rybářské vesnice ve Španělsku hýří barvami, je okouzlující Binibeca Vell tak bílá, že by mohla snadno překonat „bělost“ Santorini. Město bylo postaveno na ostrově Menorca mezi koncem 60. a začátkem 70. let 20. století za účelem znovuvytvoření tradičního menorského rybářského přístavu. Je tvořeno úzkými křivolakými uličkami a obílenými domy, které odrážejí typickou středomořskou pobřežní vesnici. Mezi zajímavosti patří hlavní náměstí a krásná promenáda, která vede k molu. Nezapomeňte navštívit pláž Binibeca s bílým pískem. Je ideální pro šnorchlování a plně vybavená plážovým barem, plavčíkem a lehátky.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.