Více
    11.3 C
    Czech
    Čtvrtek 2. května 2024

    Kam vyrazit tuto zimu? 10 nejlepších lyžařských středisek v Evropě

    Každé z těchto evropských lyžařských středisek nabízí jedinečný zážitek, ať už jde o úchvatná panoramata, širokou nabídku sjezdovek, rušný noční život nebo místní kulturu.

    Evropa je hlavní destinací pro milovníky zimních sportů a nabízí spoustu nejznámějších a nejoblíbenějších lyžařských středisek na světě. Čekají vás výjimečné zimní zážitky, od francouzských Alp přes švýcarské hory až po italské a rakouské masivy. Přinášíme vám seznam 10 nejlepších lyžařských středisek v Evropě, která jistě zaujmou zkušené lyžaře i začátečníky toužící po vzrušení.

    Chamonix, Francie

    Chamonix, které se nachází v srdci francouzských Alp, je pro lyžaře a milovníky hor nepřehlédnutelnou destinací. S úchvatným výhledem na Mont Blanc, nejvyšší vrchol Alp, nabízí rozmanité lyžařské oblasti vhodné pro všechny úrovně, od začátečníků až po experty. Kromě sjezdového lyžování nabízí region také běžecké lyžování, horolezectví a lezení v ledu. Díky majestátní krajině a malebnému městu je Chamonix vysněnou destinací pro milovníky zimních sportů a hor.

    Zermatt, Švýcarsko

    Zermatt je světoznámé švýcarské středisko nacházející se na úpatí Matterhornu, jedné z nejznámějších hor v Alpách. Je kompletně bez aut, což mu dodává jedinečnou a uklidňující atmosféru. Lyžaři a snowboardisté všech výkonnostních kategorií zde najdou rozmanité sjezdovky s více než 360 kilometry lyžařského terénu. Úchvatný výhled na Matterhorn je jednou z hlavních atrakcí Zermattu. Středisko nabízí také aktivity, jako je sáňkování, trekking na sněžnicích a paragliding.

    St. Anton, Rakousko

    Svatý Anton, který se nachází v rakouském Tyrolsku, je ideální destinací pro milovníky vysokohorského lyžování. Středisko je proslulé svými strmými svahy, náročnými sjezdy a rušným nočním životem. Tradiční alpská vesnice nabízí vřelou a autentickou atmosféru. Kromě sjezdového lyžování se zde můžete věnovat také běžeckému lyžování, trekkingu na sněžnicích a zimnímu horolezectví.

    Courchevel, Francie

    Courchevel je luxusní lyžařské středisko nacházející se v lyžařské oblasti Trois Vallées, která je největší na světě. Lyžaři všech úrovní zde najdou sjezdovky odpovídající jejich dovednostem a také vyhlášené lyžařské školy. Mimo sjezdovky nabízí Courchevel vynikající restaurace, značkové butiky a elegantní atmosféru.

    Cortina d’Ampezzo, Itálie

    Cortina d’Ampezzo je jedním z nejprestižnějších lyžařských středisek v italských Dolomitech. Díky horám a nádherným výhledům je tato destinace skutečným rájem pro milovníky přírody. Sjezdovky jsou dobře udržované a vhodné pro všechny úrovně pokročilosti. Kromě lyžování nabízí Cortina d’Ampezzo také příležitosti pro túry na sněžnicích, lezení po ledu a odpočinek v malebných horských chatách.

    Verbier, Švýcarsko

    Verbier se nachází ve švýcarském kantonu Valais a je proslulý svým přístupem do lyžařské oblasti 4 údolí, která je jednou z největších v Evropě. Zkušení lyžaři a snowboardisté si zde zamilují náročné sjezdovky a možnosti jízdy mimo tratě. Verbier se vyznačuje také rušným nočním životem s množstvím barů a klubů pro ty, kteří se po dni stráveném na sjezdovkách rádi baví.

    Val d’Isère, Francie

    Val d’Isère je světoznámé francouzské středisko, které se nachází v lyžařské oblasti Espace Killy, která je společná s Tignes. Najdete zde sjezdovky pro všechny rekreanty bez rozdílu schopností, vzrušující trasy mimo sjezdovky a běžkařské oblasti. Val d’Isère nabízí také rušný noční život s řadou restaurací, barů a obchodů.

    Kitzbühel, Rakousko

    Kitzbühel je jedním z nejznámějších rakouských lyžařských středisek. Kromě sjezdového lyžování je proslulý závodem Streif, který patří k nejnáročnějším na světě. Středisko si zachovává svůj tradiční půvab a nabízí aktivity, jako je běžecké lyžování, sáňkování, trekking na sněžnicích a horolezectví.

    Saalbach-Hinterglemm, Rakousko

    Saalbach-Hinterglemm je jedno z největších a nejúžasnějších rakouských lyžařských středisek. Nabízí více než 270 km dobře upravených sjezdovek vhodných pro všechny lyžaře bez ohledu na jejich zdatnost. Noční život v Saalbach-Hinterglemmu je rušný, najdete zde mnoho barů a diskoték. Kromě běžného lyžování nabízí středisko také aktivity, jako je sáňkování, túry na sněžnicích a paragliding.

    Les Deux Alpes, Francie

    Les Deux Alpes je francouzské lyžařské středisko s přístupem na ledovec, který zaručuje ideální sněhové podmínky po celou sezónu. Díky široké nabídce sjezdovek a snowparků je to ráj pro milovníky zimních sportů. Les Deux Alpes nabízí také aktivity, jako je běh na lyžích, túry na sněžnicích a bruslení.

    Sledujte nás na sítích

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.

    Afghánistán jako nová turistická destinace? Studenti cestovního ruchu se učí, jak jednat s cizinkami

    Institut vedený Talibanem školí odborníky na cestovní ruch a pohostinství, aby přilákali do Afghánistánu návštěvníky. Jeho debutovou skupinu studentů tvoří přibližně 30 mužů, kteří se vzdělávají v jedné z kábulských učeben.