Více
    21.3 C
    Czech
    Pondělí 29. dubna 2024

    Top 5 věcí, které zažít na Jamajce

    Díky svému klidnému tempu, úžasným plážím, drsným horám, bujným deštným pralesům, malebným vodopádům a živé hudební scéně je snadné pochopit, proč je Jamajka jednou z nejoblíbenějších destinací v Karibiku.

    Je třetím největším ostrovem v regionu, má více kostelů na čtvereční míli a více rumových barů na hlavu než kterákoliv jiná země na světě.

    Není překvapením, že ostrov přitahuje spoustu návštěvníků a má co nabídnout cestovatelům všeho druhu. Ať už hledáte odpočinek, koupání nebo párty, na Jamajce to najdete. I když je snadné odpočívat většinu času na pláži, zkuste zažít místní hudební scénu a rastafariánskou kulturu, když jste tady. To dává ostrovu jeho ikonický šmrnc.

    Top 5 věcí, které můžete vidět a dělat na Jamajce

    Cliff jump v Rick’s Cafe

    Kavárna Rick’s Cafe byla založena v Negrilu v roce 1974 Richardem Hershmanem a nyní je na seznamu Top 10 barů na světě. Tato restaurace a bar s výhledem na oceán je oblíbeným místem pro místní i návštěvníky s velkolepými západy slunce a skoky z útesu. Pokud se na skákání z výšky do vody necítíte, můžete si jen odpočinout a vychutnat si drink s výhledem.

    Vydejte se na rumovou tour

    Rum, vyrobený fermentací a destilací cukrové třtiny, je jedním z největších exportů Jamajky. Pokud jste milovníkem rumu, máte šanci přiblížit se procesu výroby a degustace. Tour Appleton Estate v St. Elizabeth byla zvolena jako jedna z nejlepších v Karibiku. Vyrábí rum již od roku 1749 a každý rok ho vyrobí 10 milionů litrů. Nachází se v krásném údolí Nassau a nabízí možnost dozvědět se, jak se rum vyrábí (včetně ochutnávky).

    Poflakujte se na pláži

    Jamajka je bohatá na nádherné pláže. V Montego Bay se vydejte na Doctor’s Cave Beach na Jamajském Hip Stripu, jednu z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží v zemi s kilometry bezvadně bílého písku a jiskřivými vodami, o kterých se říká, že mají léčivé vlastnosti. Je to také skvělé místo pro šnorchlování. Pokud chcete něco více odlehlého, vyberte si Cornwall Beach. Pláž Seven Mile Beach v Negrilu má pirátskou historii a nabízí vodní sporty v úžasně tyrkysové vodě. Kromě šnorchlování a potápění si můžete půjčit vodní skútry nebo kajaky či si zajezdit po pláži na koni.

    Ztraťte se v oblacích

    Národní park Blue and John Crow Mountains leží na východě ostrova a pokrývá více než 100,00 akrů. Jako domov mnoha vzácných a ohrožených savců, obojživelníků a druhů ptáků je na seznamu světového dědictví UNESCO. Zdejší Modré hory jsou nejdelším pohořím na Jamajce a nabízejí neuvěřitelně bujnou scenérii 1300 druhů kvetoucích rostlin a 530 druhů kapradin. Je to skvělé místo pro pozorování ptáků a procházky po Holywell Nature Walks, které vás provedou vzácným tropickým mlžným lesem. Tento park se nachází kousek od Kingstonu a nabízí pěší turistiku, cyklistiku a výlety po kávových plantážích.

    Prozkoumejte Montego Bay

    Montego Bay je třetí největší město na Jamajce a nejlepší místo, kde hledat turistické bary, mezinárodní restaurace, krásné pláže a epické večírky. Můžete se plavit po řece Martha Brae na bambusovém voru, vyrazit na eko-dobrodružný výlet do jeskyní Rockspring nebo na návštěvu gruzínského sídla Rose Hall Great House z 18. století. Nachází se zde slavná Luminous Lagoon, jedna z nejoblíbenějších bioluminiscenčních zátok na světě.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.