Více
    9.7 C
    Czech
    Neděle 28. dubna 2024

    Co podniknout v Santo Domingu, hlavním městě Dominikánské republiky

    Santo Domingo, největší město Karibiku z hlediska počtu obyvatel, je plné možností. Se svou španělskou koloniální historií a krásnou krajinou je město hybridem minulého a současného. Nabízí řadu míst k prozkoumání a objevování.

    Toto tropické město je ideálním místem k odpočinku i prohlídce památek.

    Národní park 3 oči

    Krásná jezírka i netopýři žijící v jeskyních přitahují většinu návštěvníků hlavního města do národního parku Los Tres Ojos. Jedná se o přírodní krajinu tří jezer, která se nacházejí ve vápencových jeskyních. Během prohlídky se můžete dozvědět, jak jezera vznikla. Samotné schody jsou přírodní skála a ke čtvrtému jezeru, které není považováno za jedno ze tří očí, se dostanete lodí.

    Národní botanická zahrada

    Národní botanická zahrada, původně vytvořená za účelem prozkoumání a zachování původních rostlin Santo Dominga, je krásným a ohromujícím prostředím. Dokonale tu oceníte scenérii Dominikánské republiky. V zahradách je mnoho druhů exotických a vodních rostlin, orchidejí a tropických palem. K dispozici je také část japonské zahrady, kterou můžete navštívit.

    Alcazar de Colon

    Alcazar de Colon se nachází na seznamu světového dědictví UNESCO. Obsahuje exponáty středověkého a renesančního umění a mnoho dalších historických sbírek. V paláci si můžete prohlédnout pokoje, zahradu a nádvoří ze španělského koloniálního období. Vydejte se na skupinovou prohlídku a dozvíte se o historickém významu stavby. Je to fascinující místo pro každého, kdo se zajímá o historii Dominikánské republiky.

    Muzeum královských domů

    Tyto domy jsou dobrým příkladem španělské koloniální architektury v Santo Domingu. První z budov je domovem úřadu vlády a královského dvora. Druhá budova sloužila pro vládní úředníky. V muzeu je také mnoho artefaktů a starožitných zbraní.

    Plaza de España

    Kousek od Alcazar de Colon se nachází Plaza de España, velký otevřený veřejný prostor. Najdete zde mnoho různých restaurací a malebné starožitné domy. Odtud se ponořte do zbytku města. Kvůli jeho živé atmosféře stojí také za noční návštěvu.

    Parque Colón

    Staré náměstí Parque Colón, které se nachází v centru koloniální městské čtvrti Santo Domingo, sahá až do koloniálních časů. Na jihu parku najdete Catedral Primada de América (první katedrálu Nového světa) a v okolí parku Alcázar de Colón, Calle Las Damas, restaurace a kavárny. Toto je hotspot města, které je plné historie odrážející se v okolních sochách.

    Národní Pantheon

    Národní Pantheon se nachází v koloniální zóně Santo Domingo a byl především jezuitským kostelem. Budova byla renovována v roce 1956 Javierem Borrosem, španělským architektem. Nyní je místem posledního odpočinku uctívaných lidí Dominikánské republiky – jsou zde hrobky, které jsou chráněny národní stráží. Mezi slavné osobnosti pohřbené v Pantheonu patří: Gregorio Luperón, který byl vůdcem obnovy Dominikánské republiky po španělské anexi, a Eugenio María de Hostos, který byl portorickým pedagogem.

    Katedrála Primada de América

    Nejstarší katedrála v Americe, jejíž stavba byla dokončena v roce 1540. Nachází se na seznamu světového dědictví UNESCO a je prvním katolickým biskupstvím v Novém světě. Najdete zde gotické i barokní prvky. Zajímavým faktem je, že zde byly původně uchovávány ostatky Kryštofa Kolumba.

    Juan Dolio a Guayacanes

    Tyto pláže poskytují dokonalé místo k odpočinku. Najíst se můžete v jedné z místních restaurací. Uvelebte se na lehátku pod slunečníkem, zaplavte si v čisté vodě a užijte si odpočinkový den jen kousek od hlavního města.

    Stadion Quisqueya

    Pokud jste fanouškem baseballu, stadion Quisqueya v Santo Domingu je místem, které musíte navštívit. Je domovem Licey Tigers a hostí Escogido Lions, takže má vždy velmi dobrou návštěvnost. Od jeho renovace v roce 2007 má přibližně 14 400 míst.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.