Více
    13 C
    Czech
    Čtvrtek 25. dubna 2024

    Rafting, aktivní sopky i mořské jeskyně. Kostarika je rájem pro dobrodruhy

    Kostarika je sice malou středoamerickou zemí, nabízí však nekonečný svět dobrodružství. Od vodních sportů po horské túry na aktivní sopky či zipline mezi korunami pralesa. Prozkoumejte tento ráj pro dobrodruhy.

    Proleťte se mezi mraky v Santa Eleně

    Po celé zemi najdete zipline – některé vyšší, rychlejší nebo delší než jiné – ale výlety v Santa Elena jsou speciální. Kostarické baldachýnové šílenství začalo zde, ale co je důležitější, vznášet se nad korunami stromů s mraky vířícími všude kolem vás je něco fantastického. Užijte si zamlžené kouzlo oblačného lesa během zážitku nabitého adrenalinem.

    Sjíždějte vlny

    Zkušení surfaři plánují celou svou dovolenou kolem divokých a nádherných vln na pobřeží Kostariky. Díky příjemným teplým vodám, dlouhým vlnám a skvělé atmosféře zde zjistíte, o čem je láska k surfingu.

    Mezi nejoblíbenější surfařské destinace patří Tamarindo, Nosara a Santa Teresa na poloostrově Nicoya. Také Acó, Dominical a Pavones ve středním a jižním Pacifiku a Puerto Viejo de Talamanca na karibské straně. Všimněte si, že každá destinace má několik různých surfovacích míst. Některá z nich jsou vhodná pro začátečníky, jiná nabízejí náročnější vlny. Nosara a Santa Teresa patří mezi klidnější místa, na ostatních najdete vždy trochu té párty atmosféry.

    Na raftu do Pacuare Lodge

    Pacuare Lodge je luxusní zařízení obklopené hustým deštným pralesem a ničím jiným. Nevede sem žádná silnice, jediná cesta je řeka: Río Pacuare. Zde cesta soupeří s cílem, co se týká atraktivity, protože do chaty cestujete na raftu na divoké vodě přes peřeje třídy III-IV. Hukot peřejí, velkolepá scenérie a vzrušení z jízdy vytvářejí fantastické dobrodružství.

    Túra, plavání a výstup k vodopádu La Leona

    Tento výlet po Río Blanco v Curubandé de Liberia je víc než jen túra nebo plavání ve vodopádu – je to dobrodružství kanyoningu. Zahrnuje plavání, šplhání, speleologii, lezení a skákání z útesu. Cestou uvidíte tři různé vodopády, včetně poslední nebesky modré krásy, která se skrývá uvnitř jeskyně.

    Toto dobrodružství se odehrává kousek od Parque Nacional Volcán Rincón de la Vieja, skvělé destinace, kde můžete vidět sopečnou činnost a relaxovat v horkých pramenech.

    Prozkoumejte aktivní sopku

    Hory severní a střední Kostariky jsou řazeny do řady syčících, kouřících a prskajících sopek, z nichž některé jsou otevřené k průzkumu. Putujte mezi vroucími bahenními bazénky a kouřícími fumarolami Volcán Rincón de la Vieja. Vydejte se na túru po lávových proudech a namočte se do termálních pramenů na Volcán Arenal. Nahlédněte do kouřícího kráteru v Poás a zanechte stopy v lávových polích Irazú. Každý zážitek je trochu jiný, ale všechny vás ohromí nespoutanou silou Země.

    Na kajaku do mořských jeskyní

    Podél pobřeží Costa Ballena na jižním pobřeží Tichého oceánu se nachází Playa Ventanas. Malá, ale velkolepá pláž s palmami, která skrývá překvapení: zajímavé jeskyně v útesech na jejím severním konci. Při odlivu můžete prozkoumat dvě jeskyně, které se otevírají na pláž (dejte pozor, abyste odsud zmizeli hned, jak voda začne stoupat). Ale pokud se chystáte na výzvu, můžete pádlovat na kajaku podél nádherného pobřeží a prozkoumávat útesy a další mořské jeskyně.

    Sledujte nás na sítích

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.

    Tradiční kavárenský život či písečné duny: Za těmito památkami UNESCO stačí vyrazit k sousedům

    Mnoho vášnivých cestovatelů má na svém seznamu "povinných" míst světové ikony, jako je Tádž Mahal, Velký bariérový útes nebo Velká čínská zeď. Za některými klenoty ale stačí dojet přes hranice k sousedům.